ЗБОГУМ ЗАЕВ, ПОРАЧУВА ВЛАДЕ МИЛЧИН

 

Јордан Петровски 03.03.2018

Досега Црвениот Кардинал, прекарот за Суслов, секогаш успевал да излезе како победник во дворските игри околу тронот на СКМ ПДП, односно СДСМ!! Победувал затоа што секогаш говорел и правел онаа што и било во полза на Тајната Комунистичка Идеолошка Полиција во битката за нејзин опстанок на власт а со тоа и за зачувување на тоталитарниот комунистички систем. 
Да не бидам погрешно разбран: походот на Црвениот Кардинал за детронизирање на Заев не е поради тоа што Заев не е демократ или затоа што не сака да ги исполни обврските по планот на ПРИБЕ , па затоа Милчин веке се одречува под него. Планот на Црвениот Кардинал а со тоа и на чуварите на Тоталитарниот Коминистички Систем е целата вина за погрешните потези кои ги сторија откако дојдоа на власт  е да ги натоварат на плеќите на Заев. Вината на Заев беше и е, преголемата желба да стане премиер. Па затоа беспоговорно ги исполнуваше сите налози од чуварите на Комунистичкиот Тоталитарен систем. Но за предавничката антидемократска антимакедонска политика завиткана во интернационалистички прогресивизам која ја спроведува владата на Заев е виновна врхушката предводена од Владе Милчин. Затоа тој толку брза да се одрече од довчерашниот му пулен и така да издејствуваат по можност што побрзи избори со кои ке биде „одстранет виновникот“ за грешките. Дали изборите ќе бидат само на нова влада или пак нови парламентарни избори е сеедно, бидејки Тајната Идеолошка Полиција и во ДПМНЕ успеа да инсталира за председател ист таков интернационалистички прогресивист. 

Твитер

 
[Image: DXXF8BcW4AAyt2S.jpg]
Read 1422 times