ЗА ИСТО ДЕЛО ВАНЧО МИХАЈЛОВ АНАТЕМИСАН, КОМУНИСТОТ ЛАЗО НАГРАДЕН

 Првиов скен е од книгата на Ванчо Михајлов, „МАКЕДОНИЈА ШВАЈЦАРИЈА НА БАЛКАНИТЕ“:

 

 

Вториов скен е изјава на висок член на Комунистичката Партија на Македононија, човек кој бил член на првата влада на Македонија, човек кој бил и член на сојузната влада како заменик министер. Човек кој никогаш не бил прогонуван за своите „пробугарски“ ставови за Сандански, Делчев, за националното освестување .. :

 

 

 

Се наметнува едно сериозно прашање, зошто Михајлов заради таквите изјави е прогласен за предавник а на комунистичкиот големец никој тоа не му го земал за зло, за чин на предавство ниту пак е прогласен за  предавник. Да не одам понатака со споредби помеѓу Др. Зоран Тодоровски и комунистот Катарџиев ...

Read 1646 times