ЛАГИТЕ НА МАНОИЛ МАНЕ ЈАКОВЛЕВСКИ ЗА ФОРМИРАЊЕТО НА ВМРО ДПМНЕ 2

 

ЛАГА ВТОРА: ДРАГАН БОГДАНОВСКИ БИЛ КОМУНИСТ СТАЛИНИСТ А НЕ ВМРОВЕЦ ОД ВМРО КОЕ МАКЕДОНИЈА ЈА ГЛЕДА КАКО ПРОТЕКТОРАТ НА АМЕРИКА

 

 

 

Јордан Петровкси 05.03.2017

Во оваа продолжение ке има малку мои коментари, ке оставам читателите сами  врз база на докуметите кои ги прилагам да донесат суд дали Драган Богдановски бил односно дали можел да биде продолжувач на идеата на ВМРО. ВМРО која била десничарска и ПРОАМЕРИКАНСАКА !! 

Во материјалите кои ми биле достапни досега а и од сведочењето на луѓето на ВМРО, никаде не сум сретнал дека Драган бил прогонуван за идеите на ВМРО или пак дека до 1989 година, контактитал со луѓето од ВМРО. Богдановски за првпат ќе биде оквалификуван како противник на Југославија по состанокот со Владо Дапчевиќ, еден од творците на Новата Комунистичка Партија на Југославија, формирана со поддршка од тогашниот СССР, кој на таков начин сакаше да ја преведе Југославија во тогашната социјалистичка заедница и Варшавскиот договор. За после овие контакти Драган Богдановски  да се приклучи кон веке формираната организација ОКМ, ДОМ!!

Драган Богдановски иднината на Македонија и по распадот на Југославија, ја гледа и понатака со комунистичка идеологија но сега како  „Обединета Советска Македонија“ или „Балканска Федерација.“ И затоа со со ситомисленици по линијата на ИНФОНБИРОТО во затворот Идризово Драган Богдановски ја формира "НАЦИОНАЛНАТА КОМУНИСТИЧКА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА"! Нели според сведочењето на Маноила Јаковлевски ДООМ е продолжувач на ВМРО!!
Еве го извештајот од сведочењата на учесниците во формрањето на НКПМ !

 
 
 
 
                  
 
 
 
               
 

      

Мал дел од записникот од сведочењето на самиот Драган Богдановски. сведочење кое ги потврдува сведочењта на останатите актери во основањето на НКПМ

Image result for ЛАГИТЕ НА МАНОИЛ МАНЕ ЈАКОВЛЕВСКИ ЗА ФОРМИРАЊЕТО НА ВМРО ДПМНЕ 1

 

 

 

Read 1760 times