НА СОСТАНОКОТ ВО МИНХЕН НЕМАЛО НИКАКВИ РАЗГОВОРИ НА ДПМНЕ ДА МУ СЕ ДОДАДЕ ВМРО!!

 

Јордан Петровски 02.07.2015

Приказната за значајот на Минхенската средба, средба на која наводно е договорено името на партијата да биде ВМРО ДПМНЕ, која ни ја раскажуваат некои луѓе а со што сакаат да си придадат значење ја демантира самиот Драган Богдановски.

 

Да потсетам за Минхен требело да одат Дане Поповски и Владо Голубовски. голубовски го откажува одењето заради наводно немање на пасош а Дане несака да оди бидејки негледа никаква причина ,освен некаква местенка да оди за Минхен. Инаку договорот за спојување на ВМРО со ДПМНЕ е постигнат на 26/27 април 1990 година, во куќата на Дане Поповски во Царев Двор.  

Еве го делот од писмото на Драган во кој јасно како бел ден стои дека во Минхен се прават планови за ДПМНЕ. 

 

Read 1635 times