Monthly Archives: March 2020

No Thumbnail

ЗА ДА НЕ НИ СЕ ПОВТОРУВА 1945, ’91, ’98, ’06, ’16… МОРА ДА СЕ ПРЕБРОИМЕ

Јордан Петровски 20.10.2019 За да не ни се повторува 1945, 1991, 1998, 2006, 2016 година, ке мора да се преброиме за да утврдиме кои се мнозинство во Македонија: дали ФЕДЕРАЛИСТИТЕ-ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТИТЕ или СУВЕРЕНИСТИТЕ!!Најлесен и најсигурен начин за да се преброиме се изборите кои се закажани за 12.04.2020. 

No Thumbnail

КАКВО ОБЕДИНУВАЊЕ Е МОЖНО

ЈорданПетровски 17.02.2020 Во ова предвечерје на избори кои конечно ги прифати Заев, од сите страни доаѓаат повици за обединување. По мое видување ниту еден од овие повици не е искрен. А, не е искрен затоа што не посочува околу што би трабело да се обединиме.