Monthly Archives: September 2019

No Thumbnail

КОЈ И ЗОШТО СЕ ПЛАШИ ОД ВОВЕДУВАЊЕТО НА МНОЗИНСКИОТ ИЗБОРЕН МОДЕЛ

Јордан Петровски 12.08.2019Проблемите со функционирањето, поточно нефунционирањето, на парламентот во исполнување на својата уставна улога – почитување на изборните резултати и обврска на партиите на исполнување на предизборните ветувања кои со сета жестина избија на виделина после изборите 2016 година, почнувајки од опструкциите на работата