Monthly Archives: May 2019

No Thumbnail

ДАЛИ ЈО КЕ ПОКРЕНЕ ОБВИНЕНИЕ ПРОТИВ ЗАЕВ ЗА „НЕПРОПИСНО ОДНЕСУВАЊЕ“ -ЛАЖЕЊЕ ВО ЈАВНА СЛУЖБА

Судење му се заканува на Борис Џонсон Судија во Судот во Вестминстер денеска одлучи дека Џонсон, поранешен министер за надворешни работи на Велика Британија, мора да одговори на наводите дека извршил три прекршоци за непрописно однесување во јавна служба. Тоа се однесува на тврдењата кои