Monthly Archives: January 2019

No Thumbnail

ОЗНА БИЛА ПОДБУЦНУВАЧ ЗА ОДЕЊЕ НА СОЛУН !!

Јордан Петровски 15.01.2019 За да се разјаснат случувањата познати под името Бунтот или Настаните на Калето 1945 година, односно Крвава коледа, ќе мора да се направи една хронологија на настаните: – Смената на Шарло Шаторов !Причина за смената на Шарло Шаторов:    – Наметнувањето на