Monthly Archives: July 2018

No Thumbnail

КОМИТЕТОТ ЗА ДЕМОКРАТИЗАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА ПОВИКУВА ДА СЕ БОЈКОТИРА ПИКНИКОТ НА ОБИДИНЕТИТЕ МАКЕДОНЦИ

  Најефикасното оружје на УДБа досега кога сакала да издејствува некое решение кое е против интересите на Македонија и Македонците се служела со психолошка пресија врз граѓаните со сеење страв, со плашење од неизвесноста во која ке се влезе ако не се постапи како што

No Thumbnail

РЕПУБЛИЧКИОТ ЈАВЕН ОБВИНИТЕЛ ПОД ИТНО МОРА ДА БАРА ПРИТВОР ЗА ЗАЕВ

Јордан Петровски 25.07.2018 Дали Републичкиот Јавен Обинител во оваа изјава на Заев не препознава повик на рушење на Устав и Уставен поредок.     Крајно време е Републичкиот Јабвен Обинител да застане на браникот на Уставот и Уставниот поредок додека не стане предоцна па да се

No Thumbnail

ЗЛОУПОТРЕБА НА ЕДНО МОЕ ВИДЕО

 Јордан Петровски 24.07.2018 Барајки нешто на јутуб налетав на мое видео но под друго име: {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=K9fnOBDJeAg{/youtube}      Еве во го моето видео: {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=kShnX4uYJcM{/youtube} Во ова постапка има неколку работи кои не се во ред , односно се косат со законот за авторски права. Итер

No Thumbnail

ЛИКОТ , НЕДЕЛОТО И ЗЛОСТОРИТЕ НА СЛОБОДАН БОГОЕВСКИ-ЦОБЕ

Во серијалот од неколку видеа ке бидат реакции на иинтервјуа на Слободан Богоевски ке дадам   Да почнам по ред!! Аферата ДУВЛО и првата лага на Богоевски!! Не е точно дека во извештајот на комисијата стои дека службата постапувала според законот и правилата на службата. комисијата

No Thumbnail

ЗАЕВ ДОБИ СЕРИОЗНА ШЛАКАНИЦА ОД ОНИЕ ОД КОИ ШТО НАЈМАЛКУ СЕ НАДЕВАШЕ

    Имам уверување дека Заев ни на крај на умот немал дека неговото насилничко однесување во практикувањето на власта и кршењето на  Уставот, законите ке биде критикувано од Форумот за Демокртска Македонија .По се иницијаторите на правење на Форумот за Демокртска Македонија  во диаспората која

No Thumbnail

ЗА ЦИПРАС, САВИДИС Е „НАШ ЧОВЕК“

  Јордан Петровски 19. 07. 2018 Ако се точни тврдењата на Заев дека грчкиот бизнисмен Савидис ги финасирал протестите во Скопје, против договорот со Грција за промена на името, тогаш читајки еден новинарски текст во кои се објаснува односот помеѓу Ципрас и Савидис се наметнува

No Thumbnail

ОТВОРЕНО ПИСМО ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛОТ НА ВМРО ДПМНЕ ГОСПОДИНОТ ХРИСТИЈАН МИЦКОВСКИ втор дел

Јордан Петровски писмото почнато на 17.07 2018 завршено на 14.10.2018Вториот дел на отвореното писмо до Вас господине Мицковски е посветен на Реформите на УБК и Реформите на Судството, најголемиот  проблем на Македонија за опстанок на Македонската држава, за нејзина демократизација , за нејзино конечно започнување

No Thumbnail

ОТВОРЕНО ПИСМО ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛОТ НА ВМРО ДПМНЕ ГОСПОДИНОТ ХРИСТИЈАН МИЦКОВСКИ прв дел

  13 јули 2018 година   Почитуван Господне Мицковски,   отвореново писмо кое Ви го упатувам не е со цел да Ви делам ум или да се наметнувам како човек кој единствено ја знае вистината. Писмово е да бидам чист пред себе и пред Господа

No Thumbnail

НОВИ ДОКАЗИ ЗА ТОА ДЕКА МВР ПРАВЕЛО И ПРАВИ СЕРИОЗНИ МАНИПУЛАЦИИ ОКОЛУ УБИСТВОТО НА САЗДОВСКИ

Јордан Петровски 10.07.2018 Нема каде да бегаат напаѓачите на Саздовски вели потпаролот на МВР Тони Англевски {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=rx5cJDcOGO{youtube} Лага од МВР е дека се уапсени сите сторители. Уапсени се само дваица. Другите дваица, третиот кој учествувал во УБИСТВОТО И четвртиот кој бил возач не се сеуште

No Thumbnail

ОСТАВКА НА МИНИСТЕРОТ НА ПОЛИЦИЈАTA ОЛИВЕР СПАСОВСКИ !!

Јордан Петровски 09.07.2018 Оваа соопштение кое е издадено кога МВР ја знаела состојбата во која се наоѓал сега веке починатиот Саздов е пресилна причина заради која министерот Спасовски МОРА да поднесе оставка.  Раководителот на КАРИЛ, доктор Маја Мојсова изјави дека момчето било донесено во Ургентниот