Monthly Archives: June 2018

No Thumbnail

РЕФОРМА НА УБК МАЛО МОРГЕН

ЈорданПетровски 27.06.2018 За да ги разбијам лажните надежи на граѓаните дека Заев ке ги исполни условите кои се дадени од ЕУ за давање датум за почеток на преговорите за влез во ЕУ во јуни 2019 година ке пренесам заклучоци на Изврпниот совет на Собранието на

No Thumbnail

ПИСМО ДО ЕВРОКОМЕСАРОТ ХАН-МАКЕДОНСКА ВЕРЗИЈА

  Досега не практикувавме да ја објавуваме преписката на Комитетот со еврокомесарот Хан, но оваа последно писмо кое утринава веке е на работната маса на господинот Хан ке го објавиме заради важноста на моментот за Македонија. Во идните недела, две ке ја објавиме целата наша

No Thumbnail

ПИСМО ДО ЕВРОКОМЕСАРОТ ХАН- АНГЛИСКА ВЕРЗИЈА

Досега не практикувавме да ја објавуваме преписката на Комитетот со еврокомесарот Хан, но оваа последно писмо кое утринава веке е на работната маса на господинот Хан ке го објавиме заради важноста на моментот за Македонија. Во идните недела, две ке ја објавиме целата наша преписка

No Thumbnail

ПОСМРТНОТО СЛОВО ЗА ДАНЕ ПОПОВСКИ

За се пишува или говори за Дане Поповски и да ги имаме морето како мастило и небото како хартија нема да бидат доволни за да за Дане се каже се. Сепак во овиј тажен момент ке кажаме неколку збора за мојот драг пријател Дане! Во некоја

No Thumbnail

ДАНЕ ПОПОВСКИ: ИСКРАТА НА МАКЕДОНСКОТО ДВИЖЕЊЕ

Пишуваат Јордан и Душан Петровски 6.6.2018 година Замина од овој свет војводата Дане Поповски, носителот на искрата на македонската идеја низ најтемните денови на македонскиот народ. Кога немало каде да се бега, и кога предавањето во борбата за слободна Македонија значело сигурен прогон од службите