Monthly Archives: May 2018

No Thumbnail

БУГАРСКА АМБАСАДА“, СЕ УШТЕ НЕРАСЧИСТЕНА ИНТИРГА 3

Во разговорот во поголема мерка потврдени се сознанијата и податоците поради кои беше заведен, а исто така Петровски ги прифати контактите со ДБК, поради што предлагам да се дерегистрира од ПО, бидејќи нема основ за понатамошен оперативен третман.[xix] Има еден интересен детал што не е

No Thumbnail

БУГАРСКА АМБАСАДА“, СЕ УШТЕ НЕРАСЧИСТЕНА ИНТИРГА 2

  Несомнено, прогласувањето на повеќепартизмот во 1990 година створи услови на врвот на македонската политичка сцена да избие партијата ВМРО-ДПМНЕ. Причината за овој развој на настаните треба да е доволно јасна благодарение на понудените извадоци од записите на Брајлсфорд дека името ВМРО отсекогаш било синоним

No Thumbnail

„БУГАРСКА АМБАСАДА“, СЕ УШТЕ НЕРАСЧИСТЕНА ИНТИРГА 1

  ОСВРТ: 20 ГОДИНИ ОД „ПОЛИЦИЈА И ПОЛИТИКА“ „БУГАРСКА АМБАСАДА“, СЕ УШТЕ НЕРАСЧИСТЕНА ИНТИРГА   Пишува Душан Петровски 28.05.2018Повеќе од една година веќе светската јавност е сведок на ловот на вештерки општо познат под името „Рашагејт“. Според легендата, оваа таканаречена афера се темели на недокажаните

No Thumbnail

СДСМ-ВМРО vs ВМРО-СДСМ

21.05.2018Со идењето на власт во 2006 година ВМРО-ДПМНЕ со новото раководство почнува да се расчистува и да се реформира, полека ги дистанцира настрана повеќето постари по партиски стаж членови на партијата , политичко-тактички ги игнорираше повеќето основачи и ветерани на партијата, го негираше и игнорираше

No Thumbnail

БАЈРАМИЗАЦИЈА

Тони Димитриевски 16.05.2018 фејзбук статус Tricko veli: site sme nie bajrami Jas bi preciziral poinaku: “prilichno e mozno vo sekoj od nas da chuchi po nekoe malo bajramche”, no i bi dodal – zarem nema nishto poprirodno, vazno i odgovorno od lichnoto, uporno, obiduvanje da

No Thumbnail

СПОРЕД ДОЈЧЕ ВЕЛЕ МОЖНО Е СРЕДБА ЦИПРАС ЗАЕВ ВО СОФИЈА ДА НЕ СЕ ОСТВАРИ

  НА САМИОТОТ ВО СОФИЈА МУ СЕ ЗАКАНУВА ДЕБАКАЛ ПОРАДИ КОСОВО ЕУ се обидува со дипломатски финеси да спречи фијаско на самитот за Западниот Балкан, кој следната недела треба да се одржи во Софија. Во моментов, сите сигнали упатуваат на можна конфронтација, јавува агенцијата ДПА.

No Thumbnail

ПАДНА ДЕМОКРАТСКАТА И НЕИДЕОЛОШКОПАРТИСКАТА МАСКА И НА МЕТАМОРФОЗИС

Јордан Петровски 02.05.2018 Многупати досега сум напишал дека една од причините зошто ЕУ и САД не реагираат соодветно кога предлагаат мерки како Македонија да излезе од кризата, како причина сум наведувал дека тоа се должи на нивното непознавање на ситуацијата. Поточно заради извештаите кои од