Monthly Archives: April 2018

No Thumbnail

Треска

  Каде што даночникот жнее, Албанецот ја прибира плевата. Жандармеријата, којашто е воглавно составена од невработени разбојници, по правило наоѓа за сходно да прави спогодби со сите значајни ајдуци. Мудрото село го следи истиот курс. За извесна годишна сума албански главатар се обврзува да штити

No Thumbnail

СВИРКАЧИТЕ ЛАЗАРЕВСКИ И КОСТОВСКИ, ПАТРИОТИ ИЛИ ЧУВАРИ НА ТОТАЛИТАРНИОТ КОМУНИСТИЧКИ СИСТЕМ??

Додека граѓаните, посебно Македонците не се ослободат од комунистичкиот менталитет неможе да направи никаква промена на комунистичкиот систем кој остана нешепнат и после „демократизацијата“ на Р. Македонија со воведувањето на повекепартизмот и „осамостојувањето“!! И пред некој да го обвини САД, ЕУ или концептот на демократија

No Thumbnail

ТИТИЌИ МАЛИ ВАШАТА МАЛОГРАЃАНШТИНА НЕМОЖЕТЕ ДА ЈА СОКРИЕТЕ СО ВАШИТЕ ТИТУЛИ И ЗВАЊА

Пред некој ден еден пријател ми испрти интересен материјал врзан за мојот текст   СУДНИОТ ЧАС Е БЛИЗУ, КОМУЊАРИ ВИ НЕМА СПАС И НА ВАС И НА ВАШИОТ СИСТЕМ , велам интересен бидејки онаа што го прочитав ако не ги погледнев имињата ке мислев дека е оговарање зад

No Thumbnail

ОРДАНОСКИ ВО МАКЕДОНИЈА НЕМА ДОБРИ СНАЈПЕРИСТИ НО ИМА ИСКУСНИ РАКУВАЧИ СО АМИ 8

Заради ментална хигиена не читам колумни од Сашо Орданоски но оваа ја прочитав заради поракта која ја праќа ДИП СТЕЈТОТ -Политичко Полициското Подземје  во Македонија и која Орданоски ја пренесува во колумната. Во својата колумна Политичко самоубиство? која по се има за цел, пред да се случи извршување

No Thumbnail

НОВОТО ИМЕ ДА СЕ ВНЕСЕ И ВО УСТАВОТ МОЖЕ ЛЕСНО И ЛЕГАЛНО ДА СЕ ПОНИШТИ!!

  Jордан Петровски 16.04.2018 Заев и СДСМ, Мицковски и ВМРО ДПМНЕ,  според пресуда на Судот за Човекови Права во Стразбур а на која се повикува Венецијанска комисија, треба да бидат свесни дека првата влада на Р. Македонија која ке застане во одбрана на Македонските интереси

No Thumbnail

СМИСЛАТА НА ВЕЛИГДЕН ВО КОНТЕКСТ НА СМИСЛАТА НА ЖИВОТОТ

  Душан Петровски 08.04.2018 {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=cfGfcftMg6I&feature=youtu.be{/youtube} За разлика од општиот Католички свет кадешто изобилуваат различните толкувања на Христијанството, во Православието изостанува ересот. Тука нема дискурс и нема дискусија за смислата на животот и значението на пораката која Господ му ја пратил на човековиот вид преку животот