Monthly Archives: March 2018

No Thumbnail

ДАЛИ АЛБАНСКИОТ ЈАЗИК ЏЕС БЕЈЛИ ГО ОФИЦИЈАЛИЗИРАЛ ИЛИ СЕ РАБОТИ ЗА САМОВОЛИЕ НА ВРАБОТЕН ВО АМБАСАДАТА НА САД

Јордан Петровски 28.03.2018На нетов налетав на едно писмо, писмо кое представува сериозен преседан во дипломатското однесување на амбасадата на САД.  Поточно амбасадата на САД , пишувам абасада на САД а не службеник или Албанец вработен во амбасадата , бидејки се работи за официјален документ со

No Thumbnail

ОРДАНОСКИ, ВО МАКЕДОНИЈА НЕМА ДОБРИ СНАЈПЕРИСТИ НО ИМА ИСКУСНИ РАКУВАЧИ СО АМИ 8

  Јордан Петровски 26.03.2018 Заради ментална хигиена не читам колумни од Сашо Орданоски но оваа ја прочитав заради поракaта која ја праќа ДИП СТЕЈТОТ –политичко-полициското подземје (ППП) во Македонија и која Орданоски ја пренесува во колумната. Во својата колумна „Политичко самоубиство?“ која по сѐ има за цел, пред да

No Thumbnail

БОЈКОТ ИЛИ ОСТАВКИ НА ПРАТЕНИЦИТЕ А НЕ ПРОТЕСТИ НА ГРАЃАНИТЕ СЕ РЕШЕНИЕ ЗА СМЕНА НА ЗАЕВИСТИЧКАТА БАНДА НА ВЛАСТ

 јордан Петровски 15.03.2018 Во државата во која не функцинира ниту една институција, во која власта не почитува Устав, закон, деловник за работа на собрание за многумина, ама најмногу за оние кои сакаат да дојде пак некој нов непочитувач на Устав, закон деовник, односно некој нов

No Thumbnail

ЗБОГУМ ЗАЕВ, ПОРАЧУВА ВЛАДЕ МИЛЧИН

  Јордан Петровски 03.03.2018 Досега Црвениот Кардинал, прекарот за Суслов, секогаш успевал да излезе како победник во дворските игри околу тронот на СКМ ПДП, односно СДСМ!! Победувал затоа што секогаш говорел и правел онаа што и било во полза на Тајната Комунистичка Идеолошка Полиција во