Monthly Archives: December 2017

No Thumbnail

КОДОШИТЕ НЕ КОДОШЕЛЕ ГРАТИС-ОД КОИ ПАРИ БИЛЕ ПЛАЌАНИ

Како увод во мојот текст ке цитирам дел од текстот на Оливера Војновска објавен во октомври 2010 година во  УТРИНСКИ ВЕСНИК   КОДОШИТЕ НЕ КОДОШЕЛЕ ГРАТИС Најпрво со „пациентот“ се правеле контакти на пониско ниво. Тој се скенирал подолго времеОливера Војновска Пари, станови, автомобили, викендички,

No Thumbnail

ПРЕДАВСТВОТО НА ИЗРАЕЛ Е НАСЛЕДСТВОТО НА ИЗМАНИЧКАТА ПОЛИТИКА НА ТИТО

Пишува Душан Петровски 23.12.2017   Нов ден и нов гаф на македонската надворешна политика. Имено, владата на бившата југословенска Република Македонија повторно се испречи пред визијата на големиот патрон на македонската државност, Соединетите Американски Држави, и гласаше да ја осуди одлуката на претседателот Трамп да

No Thumbnail

ПОДАНИЧКИОТ, СОРАБОТНИЧКИОТ МЕНТАЛИТЕТ

Деновиве прочитав неколку текста кои најубааво го отсликаа менталитетот на македончето и тоа е причината да го напишам овој текст.Првин ке ја споменам одата напишана од професорката Мимоза Ристова а посветена на специјалната обвинителка Фатиме Фетаи со наслов Правдата што извира од очите на Фатиме Фетаи

No Thumbnail

ПРОСВЕТЛУВАЊЕ СО МРАЧНИ БОИ

Чиј грев е поголем: на Фрчкоски или на лустраторите? Веројатно никој не можел ниту да претпостави дека лустраторите ќе бараат врапчиња. Едни, за да им јават на некои, на пример, во кои досиеја точно може да се види дека еден поранешен министер за внатрешни работи

No Thumbnail

ПРОСТИ РЕШЕНИЈА ЗА ПРОБЛЕМИТЕ СО ЗАГАДЕНИОТ ВОЗДУХ И КУЧИЊАТА СКИТНИЦИ

  Пишува Душан Петровски 15.12.2017   Деновиве во Македонија покрај стандардната политичка цикузијада, топ теми се и загадениот воздух во Скопската котлина како и кучињата скитници. До толку жестоки станале овие теми што по првата се огласија амбасадите на  САД и Руската Федерација, а по

No Thumbnail

Седницата на ААВМУ пародија со лаичка интерпретација на закон

  Последната седница на ААВМУ, даде вистинска слика како функционира едно балканско регулаторно тело од ендемски вид, вистински западнобалкански актери, подговетни за влез во ЕУ. На оваа седница се разгледуваше барањето за одземање на дозволата на телевизија ТВ 24 Вести, каде низ документи и цитати

No Thumbnail

ДРУГАРИ МЕНТАЛНИ КОМУНИСТИ, ДЕРАЛА, ИРДАНСОСКИ, ГЕОСКИ , ТРИЧКОВСКИБЕЗ СЛОБОДА НЕМА ДЕМОКРАТИЈА!

Кога ке се прочита текст полн со перфидни манипулации и замена на тези–а се со цел одбрана на комунистичкиот систем во Македонија–и чиј автор е водечка личност на НВО кое се декларира како заштитник на човекови права и слободи, станува јасно како ден зошто Македонија

No Thumbnail

МИЛЧИН „УВРЕЂЕН И ИЗНЕНАЂЕН“ ОД ЗОРАН ЗАЕВ ИЛИ ЦРВЕНИОТ КАРДИНАЛ МОЖEБИ СОГЛЕДА, (ВО ШТО НЕ ВЕРУВАМ) КАКВО ЧУДОВИШТЕ ОДГЛЕДА ЗА ОВИЕ 25 ГОДИНИ СО ПАРИТЕ НА СОPОC

  Владимир Милчин ФБ статус 09.12,2017   ВРАТИ СЕ ДОМА, ЗАЕВ, ВРЕМЕТО СИ ЛЕТА! Наумив да исчекам со писмово да помине празников, но откако те видов седнат до поглаварот кој нема ништо заедничко со духовноста на Климент Охридски, побрзав да ти се обратам јавно пред

No Thumbnail

СПАСИТЕЛИ САМО ЧИИ??

01.07.2010 “НИКОЈ НЕМА ПРАВО ДА ПРЕГОВАРА ЗА МОЕТО ИМЕ!” – гласи слоганот на ММДЧП од Канада. Многу убав слоган и што е најважно со патриотски тон. Но, кога ќе се гребне малку подлабоко за да се видат активностите на носителот на идејата, веднаш се доведува

No Thumbnail

РЕФОРМИТЕ НА ВЛАДАТА НА ЗАЕВ СЕ СВЕДУВААТ НА , СЕ КЕ БИДЕ ИСТО САМО ГРУЕВСКИ КЕ ГО НЕМА!!

    Изјавите на луѓето од Комисијата за спроведување на Реформи во судството, луѓето кои се ново избрани да ја раководат Тајната Плиција, односно УБК како и луѓето избрани како советниците на премиерот Заев по прашање на безбедноста ме натера да го напишам овој текст.