Monthly Archives: November 2017

No Thumbnail

АКО БЕШЕ ЖИВ ДРАГАН БОГДАНОВСКИ КЕ ВИКНЕШЕ „А’МН БАТА СТОЛЕ НЕ МЕ БРАНИ!

Реакција на колумна на Стојан Андов: Богдановски работеше против ВМРО како соработник на УДБА До „Фокус“ пристигна реакција од Јордан Петровски од Канада на текстот на Стојан Андов „Зошто Драган Богдановски беше против кратенката ВМРО во името новата партија?“ објавен во нашиот неделник бр. 1151,

No Thumbnail

АКО БЕШЕ ЖИВ ДРАГАН БОГДАНОВСКИ КЕ ВИКНЕШЕ „А’МН БАТА СТОЛЕ НЕ МЕ БРАНИ!

Реакција на колумна на Стојан Андов: Богдановски работеше против ВМРО како соработник на УДБА До „Фокус“ пристигна реакција од Јордан Петровски од Канада на текстот на Стојан Андов „Зошто Драган Богдановски беше против кратенката ВМРО во името новата партија?“ објавен во нашиот неделник бр. 1151,

No Thumbnail

андов

Зошто се сокрива вистинската историја можеби најдобро ке биде објаснето од овие два цитата од текстовите на ГРУПАЦИЈАТА НА ДИСИДЕНТИ И ВЕТЕРАНИ: Засега за луѓето од ВМРО СДРМА ПРВДА неможат да се најдат повеке податоци.  БЛАГОЈА ШАМБЕВСКИ НЕ САМО ШТО НЕ БИЛ УБИЕН ТУКУ БИЛ И

No Thumbnail

ЗА ПРОБЛЕМИТЕ НА МАКЕДОНИЈА НЕ Е ВИНОВЕН ЏЕС БЕЈЛИ, ТУКУ МАРШАЛ ТИТО

  Пишува Душан Петровски 29.11.2017   Република Македонија во своето државотворно минато нема Јулие Цезар, Октавиан Август, или Маркус Аврелиус, туку има Калигула, Комодиус, и Неро. Таа е таму каде што е затоа што наместо да ги колне и плука овие паразити, таа ги величи

No Thumbnail

ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИТЕ Е НОВА КОЛОНИЗАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА

  Пишува Душан Петровски 24.11.2017   Полиглотот Заев на дело ја докажува глупоста—односно погубноста—на идејата за двојазичност (мултијазичност?) која ја турка. Лично јас немам проблем со малцинските заедници во приватниот живот да си го ползуваат мајчиниот јазик, па дури и да општат на истиот. Како македонски Канаѓанин

No Thumbnail

МНОГУ МАКЕДОНЦИ СИ ЈА САКААТ СВОЈАТА ЗЕМЈА НАЗАД

Времето на влијанието на фондацијата СОРОС врз амбасадата на САД во Македонија полека но сигурно завршува!!   „Стејт департментот на САД им додели 5 милиони долари на организациите на Џорџ Сорос во Македонија. Сорос ги употреби парите за превод на ‘Правила за радикалите’ на Сол

No Thumbnail

ЖАРКО ТРАЈАОСКИ МАГИСТЕР ПО ЧОВЕКОВИ ПРАВА

Човек кога најмалку се надева добива потврда за некои работи кои ги напишал, кажал одамна. А тоа што сум ги напишал,  говорел и сеуште ги пишувам, говорам е тоа дека во Макеонија нема НВО, Граѓански здруженија кои вистински се застапуваат за почитување на индивидуални човекови

No Thumbnail

ИЗВЕШТАЈ ОД ПОСЕТАТА НА ПЕТАТА УПРАВА ОД КОМИСИЈАТА ЗА РЕФОРМИ ВО УБК

    Котле дојде до документ/записник за посетата на комисијата за реформи на УБК на просториите на Петата Управа!   ЗАПИСНИК ОД ПОСЕТАТА НА ДРАГИОТ ДРУГАР СИЛЈАН НА ПЕТАТА УПРАВА Во просторијата влегува  Другарот Силјан, препознатлив со своите мустаќи ала Сталин за да изврши инспекција

No Thumbnail

ТАЈНИТЕ СЛУЖБИ, ЛУСТРАЦИЈАТА И РЕФОРМИТЕ

Отстранете ја параполицијата Нема ниту метар суштински да се помрднеме во реформите на севкупното општество, ако не се направи сериозен исчекор кон отстранување на моќта на она што ги врзува старото и навидум новото – невидливата тајна полиција или параполицијата! Тие се „невидливи“. Тие преку

No Thumbnail

ДАЛИ ЗАЕВ СЕ РАЗДОЛЖУВА НА КРТОВИТЕ ИЛИ ЦЕНТАРОТ НА МОЌТА ГИ НАГРАДУВА СВОИТЕ „СОРАБОТНИЦИ“

  Јордан Петровски 18.11.2017 Јанко Бачев во текстот ПАРАШПИОНИТЕ ОД ЧЕЛИЧАРНИЦАТА НА МИНЧО објавен 2006 година открива сериозна афера: Во предизборната 1998 година СДСМ припремајќи се за опозициско дејствување дојде на идеја да формира паралелна разузнавачка служба под негова контрола. Во таа насока, пред изборите во 1998