Monthly Archives: October 2017

No Thumbnail

bela

Состојбата која е настаната после 1945 година, не представувала ниту национално, ниту граѓанско , ниту демократско ослободување на Македонија! Втемелена е Југословенаска држава но за Македонија тоа значело продолжување на Српската окупација, а наместо диктатурата на Караѓорѓевиќи втемелена е  диктатуара комунистите.

No Thumbnail

ДАЛИ ЖАРКО ТРАЈАНОСКИ Е МАГИСТЕР ЗА ЗАШТИТА НА ЗЛОДЕЛАТА НА ИДЕОЛОШКАТА ПОЛИЦИЈА КОГА СДСМ Е НА ВЛАСТ

 Јордан Петровски 28.10.2017 Човек кога најмалку се надева добива потврда за некои работи кои ги напишал и кажал одамна. А тоа што сум напишал, говорел и сѐуште пишувам и говорам, е тоа дека во Македонија нема НВО, т.е. граѓански здруженија кои вистински го застапуваат почитувањето

No Thumbnail

„РЕФОРМАТОРИ“ ПРАВЕТЕ ГО ВЕТЕНИОТ СТАТУТ И ПРАВЕТЕ НЕГОВА ПРОМОЦИЈА !!

    Петар Богојески вели:   -Во Брисел и Вашингтон се обудуваме да го спасиме ВМРО… да не започне девмровизација на РМ, на сметка на нужната дегруевизација на ВМРО!!! Сега јасно е?!?   Патријата се спасува во Брисел и Вашингтон ама не со дружење со

No Thumbnail

КАМЕНОТ СЕКОГАШ ДОАЃА ОД БЛИСКУ – МИЛЕНКО ЈА „УБИ“ МИРКА!!

  Јордан Петровски 21.10.2017 Дали овие мислења на Миленко, „Американскиот Виза Офицер“ Неделковски за неговата „службена брачна“ другарка  Мирка, носител на колајно на Путин, Велиновска, значат дека нивниот  „службениот брак“ е  завршен?? Дали со овие мислења Виза Офицерот Миленко  и два виза на Мирка за

No Thumbnail

ПОСТОЕЊЕТО НА СВАРОВСКИ СУДСТВО УШТЕ ЕДНА ЛАГА НА ТАЈНАТА ИДЕОЛОШКА ПОЛИЦИЈА

 14.10.2017   Народот се расправа кој е патриот а кој предавник а СЛУЖБАТА-УДБа И КОС ги пљачкосува. Правосудството е катастрофа, суди по диктат на  СЛУЖБАТА-УДБа И КОС. Политичките и Идеолошките неистомисленици се прогонуваат СЕУШТЕ по истите линии на работа како и пред 1991 година. Медиумите

No Thumbnail

СЕЛОТО ГОРИ, НО ВО ОГИНОТ СЕ КАЛИ ЧЕЛИКОТ

    Пишува Душан Петровки 06.10.2017   Оние со кои сум „пријател“ на фејсбук знаат дека имам афинитет за лајкување и споделување на меми. Впрочем мемите ми се толкава обсесија, што успеав мојот татко во својата седма декада да го свртам кон овој вид на

No Thumbnail

ПРАШАЊЕ ЗА ЗЛАТКО ТЕОДОСИЕВСКИ

  Joрдан Петровски 04.10.2017 Златко Теодосиевски во својата последна колумна во пост скриптум  како одговор на Теона Митевска а во врска со нивната полемика за документарниот филм „Кога денот немаше име“  а со тематика за убиството кај Смилковско Езеро вели: Она што всушност треба да

No Thumbnail

ДАЛИ ДЕЛ ОД ОНИЕ КОИ СЕ НУДАТ ДА ГО ЗАМЕНАТ ГРУЕВСКИ СЕ ВРЗАНИ ЗА ТАЈНАТА ИДЕОЛОШКА ПОЛИЦИЈА

  Молкот на „РЕФОРМАТОРИТЕ“, ФРОДЕМ, ФОРУМОТ НА СЛОБОДОУМНИ ПАТРИОТИ, за кадровските решенија на владата на Заев за пополнување на комисиите за реформите на УБК,  реформи на судството,  советот за култура; како и за молкот за оркестрираното плукање по ВМРО, искривувањето на историските факти од една веке

No Thumbnail

СОРОС И ИСИС СЕ ИНСПИРАТОРИ НА МАСАКРОТ ВО ЛАС ВЕГАС А НЕ ЛЕГАЛНОСТА НА ОРУЖЈЕТО

  Виктор Трифуновски 02.10.2017 Масакрот во Лас Вегас официјално е првата заедничка терористичка акција на бандите на Сорос и ИСИС, против САД и нејзините граѓани. Тоа јасно се гледа од биографијата на убиецот Stephen Paddock, кој е редовен учесник на протестите на IMPEACH TRUMP една