Monthly Archives: September 2017

No Thumbnail

ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СОНУВАЛА !!

Злате Мирчевски 30.09.2017 Читам деновиве една преписка на социјална мрежа на членови на ВМРО НП,ги читам,се јадам во себе, се препукуваат еден со друг и неможев да додржам морав ова од мене да го извадам надовор во јавност. Се препукуваат еден со друг кој бил

No Thumbnail

ДРЖАВНАТА „ГРИЖА ЗА СИРОМАШНИТЕ“ Е АГРЕСИЈА ВРЗ СУВЕРЕНОСТА НА ИНДИВИДУАТА

  Пишува Душан Петровски 29.09.2017   Со Македонија владее династија којашто се одржува на власт преку еден прост вид на општо осакатување на народот. Владеењето на клики и династии не е ништо невообичаено на светот. Впрочем, спротивното е она што е далеку поневообичаено. Но, речи

No Thumbnail

БАБАНЧО, „ДРЖАВАТА И СЛОБОДАТА“ КОИ ТИТО ИМ ГИ „ДАРИЛ“ НА МАКЕДОНЦИТЕ СЕ ЕДНАКВИ НА „ЖИВОТОТ И ДЕМОКРАТИЈАТА“ КОИ ГИ НОСИ ЗАЕВ СО ФРЧКОСКИ, ВЕРУШЕВСКИ, БОГОЕВСКИ, ГРЧЕВ И ДРУЖИНА

  Пишува Душан Петровски 22.09.2017   Деновиве на социјалните мрежи се огласи Самостојниот оперативен работник на Сужбата за државна безбедност Иван Бабановски, пензиониран професор по државна безбедност, и вечен слуга на Србокомунистичкиот режим, со повик во „CAPS LOCK“ за преименување на улицата и централниот скопски

No Thumbnail

ЗАТОА ШТО СО ЛАГА НЕМОЖЕ ДА СЕ МЕНУВА ИСТОРИЈАТА ЗА ОСНОВАЊЕТО НА ДПМНЕ И ВМРО ДПМНЕ СЕ И МОИТЕ АРГУМЕНТИ СО КОИ ГИ ДЕМАНТИРАМ ТВОИТЕ ЛАГИ ГОЈКО

„Нова Македонија“ продолжува со пристрастно однесување во полемиката која не по моја волја се води на нејзините страници. Имено, моето писмо „ГОЈКО ЈАКОВЛЕВСКИ, ОПЕРАТИВНА ПОЗИЦИЈА „ЈАК“, НА СЕКОЈА ЛАГА ПА И НА ТВОЈАТА И СЕ КРАТКИ НОЗЕТЕ“ со кое реагирав на писмото на Гојко Јаковлевски „Зошто

No Thumbnail

РЕФОРМАТОРИТЕ ОТКАКО ПРОМОТОР ИМ СТАНА ЦИВИЛ, СПОРЕД МЕНЕ ТРГНАА ПО БУМБАРОТ А БУМБАРОТ ВОДИ САМО НА ЕДНО МЕСТО!!

   Јордан Петровски 17.09.2017 Се израдував кога ја слушнав оваа изјава: „Тргнувајќи од историската автентичност на ВМРО како македонска организација нераскинливо вградена во институционирањето на Република Македонија како независна и демократска држава, а согледувајќи ја актуелната состојба во која се најде нашата партија на целосна

No Thumbnail

ЛИЦЕМЕРИЕТО НА ЗАЕВ И НЕГОВАТА ТИТОВИСТИЧКО КОМУНИСТИЧКА ДРУЖИНА СО ПРОСЛАВАТА НА ДЕНОТ НА ДEМОКРАТИЈАТА БЛЕСНА ВО ПОЛН СЈАЈ

  Јордан Петровски 15.09.2017 За големите ветувања на Заев, за ВРАЌАЊЕ на слободата, демократија, еднаквоста пред законот,  ….  бев скептик и прашував, во мои текстови и во мои мислења во полемики на ФБ, како може Заев да врати нешто што не постоело? Моите прашања упатени

No Thumbnail

НА ЛАЖНАТА НЕЗАВИСНОСТ И СЕ КРАТКИ НОЗЕТЕ

  Пишува Душан Петровски 08.09.2017 На 8 септември 1991 година, ден недела, во тогашната сојузна југословенска република Македонија се одржа референдум. Иако прашањето на референдумот немаше врска со прогласувањето независнот, туку дали граѓаните се за нов сојуз на јужнословенските народи, а Македонија се раздружи од

No Thumbnail

ЗА НОВА ДЕСНИЦА

Пишува Душан Петровски 08.09.2017 Откако после единаест-годишно поседување на државниот трон ВМРО-ДПМНЕ се симна од власта почнаа да кружат нормалните повици за реформи во партијата специфично, и десницата општо. Од сето она што го имам видено на оваа тема единствено како нешто свежо ми отскокнува

No Thumbnail

дали албанците и македонците ќе се понезадоволни од новиот „славо-албански“ идентитет?

08.09.2017 Катерина Kолозова Ја чисто процедурално: кога ви велев, тоа платформата не е трик на Груевски за да остане на власт туку се мртви сериозни со неа, вие „ти си релативизаторска вмровка како можеш да му веруваш на толкувањето на Груевски“? Ви кажав и дека