Monthly Archives: August 2017

No Thumbnail

ГОЈКО ЈАКОВЛЕВСКИ, ОПЕРАТИВНА ПОЗИЦИЈА „ЈАК“, НА СЕКОЈА ЛАГА ПА И НА ТВОЈАТА И СЕ КРАТКИ НОЗЕТЕ

Реакција на текстот   Зошто атака врз основачите на ВМРО-ДПМНЕ и врз партијата? од Гојко Јаковлевски објавено на 08.08.2017  во рубликата писма на читатели во „НОВА Македонија“. Очекувам дека ке го објавите во целост моето писмо заедно со сите скенирани докази.   Вчера еден мој пријател ме

No Thumbnail

НА УСНИТЕ ДАНСКА, ВО СРЦАТА СЕВЕРНА КОРЕЈА 2

Душан Петровски 26.08.2017 Животот на буржуазијата („ловците“) потраја докај 1993-4 година, ама тоа беше производ на умешноста на буржуазијата да се снаоѓа и да печали, а не по желба на Службата. Но, буржуазите беа малку на број, а пролетерите—т.е. соработниците, оперативните, пријателските, и деловните врски

No Thumbnail

НА УСНИТЕ ДАНСКА, ВО СРЦАТА СЕВЕРНА КОРЕЈА 1

 Душан Петровски 26.08.2017 Дискутирајќи го македонското национално прашање, најцрната личност во официјалната македонска историја, Ванчо Михајлов оставил едно загрижувачко пророштво, чијашто реализација станува сѐ поголема реалност:   Српската антибугарска пропаганда тврди дека македонското население е спрско; грчката пропаганда тврди дека е грчко; додека болшевичката во

No Thumbnail

МАШИНАТА ЗА ПЕРЕЊЕ МОЗОК НА ГЕРОСКИ РАБОТИ ПОД ПОЛНА ПАРЕА

 Јордан Петровски 22.08.2017 Героски: За помладите, кои можеби не се сеќаваат, да потсетам– одлуката на Македонија во 1995 година дефинитивно да ја пресече папочната врвца со Милошевиќева Србија (врвцата тогаш беше шверц на нафта и кршење на санкциите кон режимот на вождот), претседателот Киро Глигоров

No Thumbnail

МОЖНО ЛИ Е ОД СРПСКИ АРГАТ ПРЕКУ НОЌ ДА СЕ СТАНЕ АНТИСРБИН

 Јордан Петровски 21.08.2017 Читам „хвалоспеви“ за „македонските служби“: Повлекување на персоналот на српската амбасада покажува дека нашите македонски служби почнале ИЗВОНРЕДНО да си ја вршат работата! Дали има место за „хвалоспеви“ ако се знае дека скоро за сите тие кои работат во СЛУЖБИТЕ, Србија има

No Thumbnail

РЕФОРМАТОРИ ПРОТИВ УЗУРПАТОРИ !!

      Злате Мирчевски 16.08.2017 Се вжешти битката внатрепартиска во ВМРО-ДПМНЕ. Од една страна има реформатори,членови на ВМРО-ДПМНЕ кој бараат измени во партискиот статут кој му дава на лидерот на партијата целосна моќ, букавлно му овозможува да прави што сака, решава, разрешува, дисциплинира итн

No Thumbnail

АКО СЕ ЗНАЕ НАЧИНОТ КАКО СНИМКИТЕ ДОШЛЕ ВО ПОСЕД НА ПАЛЕВСКИ ЗОШТО Е ПРИВЕДЕН САМО ТОЈ??

  НОВАТВ дознава од извор во полицијата дека:  Дел од истагата е и утврдување на мотивите за користење на овие снимки, но и начинот на кои овие сензитивни материјали дошле до ова лице. Палевски не влегол сам кај Заев или пак во СЈО и ги

No Thumbnail

АКО СЕ ЗНАЕ НАЧИНОТ КАКО СНИМКИТЕ ДОШЛЕ ВО ПОСЕД НА ПАЛЕВСКИ ЗОШТО Е ПРИВЕДЕН САМО ТОЈ??

  НОВАТВ дознава од извор во полицијата дека:  Дел од истагата е и утврдување на мотивите за користење на овие снимки, но и начинот на кои овие сензитивни материјали дошле до ова лице. Палевски не влегол сам кај Заев или пак во СЈО и ги