Monthly Archives: July 2017

No Thumbnail

СРЕЌНА НОВА 1941….БЛАГОНАДЕЖНА МАКЕДОНИЈО

Виктор Трифуновски 27.07.2017 Има ли подволична работа од тоа, СДСМ како јавно деклариран наследник на Сојуз на Комунисти на Југославија, денес да прифати историја (или барем да разговара за нејзино прифаќање) според која, доаѓањето на Третиот Рајх во Македонија, во Април 1941, бил наводно „ослободување“?

No Thumbnail

СРЕЌНА НОВА 1941….БЛАГОНАДЕЖНА МАКЕДОНИЈО

  Виктор Трифуновски 27.07.2017 Има ли подволична работа од тоа, СДСМ како јавно деклариран наследник на Сојуз на Комунисти на Југославија, денес да прифати историја (или барем да разговара за нејзино прифаќање) според која, доаѓањето на Третиот Рајх во Македонија, во Април 1941, бил наводно

No Thumbnail

РЕЗУЛТАТИТЕ ОД АНКЕТАТА ВЛЕВААТ ВЕРБА ВО ПОБЕДА НА ДЕМОКРАТИЈАТА И ВРАЌАЊЕ НА ИДЕАЛОТ НА ВМРО

Анкета на „Maкфакс“: 79 отсто од поддржувачите и симпатизерите се за реформи во ВМРО-ДПМНЕ 26.07.2017 Четворица од пет поддржувачи на ВМРО-ДПМНЕ или 79 отсто од поддржувачите и симпатизерите на партијата се согласуваат со тврдењето дека во опозициската партија се потребни реформи, покажа најновата анекта на

No Thumbnail

ОРИЕНТАЦИЈА НЕСЕКСУАЛНА

Горазд Росоклија  20.07.2017 Кога наполнив 5 години, на моите дома им соопштив дека на коњ ќе ја грабнам комшиката Жанче. Така, мојата сексуална ориентација беше утврдена и никогаш после тоа не стана тема за ничии разговор. Кога станав млад доктор, од оваа дистанца многу млад

No Thumbnail

ОРИЕНТАЦИЈА НЕСЕКСУАЛНА

  Горазд Росоклија  20.07.2017 Кога наполнив 5 години, на моите дома им соопштив дека на коњ ќе ја грабнам комшиката Жанче. Така, мојата сексуална ориентација беше утврдена и никогаш после тоа не стана тема за ничии разговор. Кога станав млад доктор, од оваа дистанца многу

No Thumbnail

КОЈ ЈА КОНТРОЛИРА ТАЈНАТА ПОЛИЦИЈА ТОЈ ЈА ВЛАДЕЕ МАКЕДОНИЈА ИЛИ И ЗАЕВ КЕ ЈА ДОЖИВЕЕ СУДБИНАТА НА ГРУЕВСКИ 5

  Народот се расправа кој е патриот а кој предавник а СЛУЖБАТА-УДБа И КОС ги пљачкосува. Правосудството е катастрофа, суди по дикатат на  СЛУЖБАТА-УДБа И КОС. Политичките и Идеолошките неистомисленици се прогонуваат СЕУШТЕ по истите линии на работа како и пред 1991 година. Медиумите ги

No Thumbnail

КОЈ ЈА КОНТРОЛИРА ТАЈНАТА ПОЛИЦИЈА ТОЈ ЈА ВЛАДЕЕ МАКЕДОНИЈА ИЛИ И ЗАЕВ КЕ ЈА ДОЖИВЕЕ СУДБИНАТА НА ГРУЕВСКИ 4

 Јордан Петровски 05.07.2017 Втората стратегија на ДБК беше обидот на ДБК револтот и петицијата на Куманвската група, таканареченото „докторско крило“ кои преку петицијата се обидоа да му укажат на партискиот врв за погрешната кадровска политика,  да ги искористи за своите цели!  На почетокот никој не обрнуваше

No Thumbnail

ДАЛИ ПОДПРЕДСЕДАТЕЛКАТА НА СДСМ ГОСПОЃА РЕМЕНСКИ УЧЕСТВУВАЛА ВО ИЗРАБОТКА НА ПЛАНОТ ЗА РЕФОРМА НА УБК

Мракот ке трае се додека не се расветли минатото, барем она од 1990 па навака, а минатото неможат да го расветлат луѓето од минатото, луѓе кои се творци на тој мрак   Јордан Петровски 05.07.2017 Владата во својата програма 3-6-9 го ставила и законот за

No Thumbnail

ДАЛИ ПОПРЕДСЕДАТЕКАТА НА СДСМ ГОСПОЃА РЕМЕНСКИ УЧЕСТВУВАЛА ВО ИЗРАБОТКА НА ПЛАНОТ ЗА РЕФОРМА НА УБК

    Мракот ке трае се додека не се расветли минатото, барем она од 1990 па навака, а минатото неможат да го расветлат луѓето од минатото, луѓе кои се творци на тој мрак   Јордан Петровски 05.07.2017 Владата во својата програма 3-6-9 го ставила и

No Thumbnail

КОЈ ЈА КОНТРОЛИРА ТАЈНАТА ПОЛИЦИЈА ТОЈ ЈА ВЛАДЕЕ МАКЕДОНИЈА ИЛИ И ЗАЕВ КЕ ЈА ДОЖИВЕЕ СУДБИНАТА НА ГРУЕВСКИ 3

Јордан Петровски 04.07.2017   Четвртата направија откако Јаначковиќ амбасадорува во Македонија е планот да се обезбедат материјални докази дека ВМРО ДПМНЕ се финансира од Бугарија!! Во 1996 станувам „ДЕРЕГИСТРИРАН“,  причината за ДЕРЕГИСТРАЦИЈА ке ја објаснам со цитат од прелогот за ДЕРЕГИСТРАЦИЈА: „Иако беа превземени мерки и