Monthly Archives: May 2017

No Thumbnail

КОЈ ЈА КОНТРОЛИРА ТАЈНАТА ПОЛИЦИЈА ТОЈ ЈА ВЛАДЕЕ МАКЕДОНИЈА ИЛИ И ЗАЕВ КЕ ЈА ДОЖИВЕЕ СУДБИНАТА НА ГРУЕВСКИ

За полесно да се разбере текстот во уводот ке ги наведам задачите на СБД/УБК според Уставот на РМ: ОБВРСКИ на: Службата за Државна Безбедност / Управата за Безбедност и Контраразузнавање 1.Заштита на БЕЗБЕДНОСТА на Р. Македонија. 2.Откривање и спречување дејствија усмерени на подривање или рушење

No Thumbnail

В НОЈТ

  Почитуван господине Хојт Ли,   многу време се колебав дали да ви го напишам ова писмо, причина за моето колебање лежи во тоа што мојот глас за вас ке биде можеби глас на “осамен чудак кој е заробен во минатото“ или ке нема да

No Thumbnail

ЦРНАТА СЛИКА ЗА МАКЕДОНИЈА ВО СВЕТОТ Е ПРОИЗВОД НА РАБОТАТА НА ЛУЃЕТО КОИ ЛУСТРАЦИЈАТА ТРЕБА ДА ГИ ПЕНЗИОНИРА

  Пишува Душан Петровски 19.05.2017 „Дојче Веле“. Звучи странски, па мора да е официјалниот глас на Владата и совеста на Германија. Во далаверата, односно во уметноста на продавањето ветер и магла, имиџот е сѐ. Така и со овој пропаганден мегафон на македонскиот (Комунистички) естаблишмент. Текстот

No Thumbnail

ДОЈЧЕ ВЕЛЕ НА МАКЕДОНСКИ, ТВРДОКОРЕН БРАНИТЕЛ НА ТОАТАЛИТАРИСТИЧКИОТ НАЧИН НА ИЗВЕСТУВАЊЕ

  Јордан Петровски 18.05.2017 Премногу потврди во само 24 часа за точноста на мојот текст ДАЛИ СЛУЖБАТА ПАК КЕ ИЗБЕРЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВМРО ДПМНЕ! Прв се јави Фридом Хаус и  самопрогласениот застапник на Македонски интереси “надобудниот“ Никола Димитров, советник на председателот на Македонија кој загуби војна, со

No Thumbnail

ЉУПЧО ИЛИ НЕГОВ БЛИЗОК МИНИСТЕР ВО ВЛАДАТА НА ЗАЕВ ?!

Јордан Петровски 11.05.2017 Добив еден текст од кој ке издвојам дел и ке го објавам:   Љубчо Георгиевски и неговите „народњаци“ договориле да одат на листи заедно со својата матична партија – ВМРО-ДПМНЕ. Со загрижување ја објавија оваа вест сите либертаси, пљусинфовци и заробени печати!

No Thumbnail

АКО ДЕНОТ СЕ ПОЗНАВА ПО УТРОТО, ЗАЕВ КЕ ГО НАДМИНЕ ГРУЕВСКИ ВО НЕЗАКОНСКИ ДЕЈСТВИЈА-МИСОВСКИ НЕ БИЛ НАЗНАЧЕН ЗА ЗАМЕНИК НА ПРЕСЕДАВАЧОТ

  Горан Мисовски не бил НАЗНАЧЕН  за  ЗАМЕИК ПРЕДСЕДАВАЧ на седницата на парламентот:                                            

No Thumbnail

ТАЈНИТЕ НА БАЛКАНСКИОТ ШТАЗИЛЕНД

  17-05-2012 Не е битно што зборуваат кодошите, битно е службеникот колку му придава значење на тоа и го дава на понатамошна обработка.Со оваа реченица почнува анализата за Штази на новиот германски претседател. Комунистичките или еднопартиските режими и нивните служби, со симбиозата на соработник-служба, никогаш

No Thumbnail

ДАЛИ СЛУЖБАТА ПАК КЕ ИЗБЕРЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВМРО ДПМНЕ

 Јордан Петровски 15.05.2017 Во ова време—невреме веке почнаа да се јавуват многу „загрижени“ вмроОВЦИ што нудат решение за спас на вмро ДПМНЕ. Загрижените вмроОВЦИ како спасители на партијата нудат луѓе кои биле дел од криминалната и антимакедонската власт на Груевски и братучедите!! Луѓе кои молчеле за

No Thumbnail

НА ЗДРАВЈЕ СТИЖЕЊЕ НА ОНИЕ КОИ ПОВЕРУВАА ДЕКА НЕМА ПОВЕКЕ СИМНИ СЕ КУРТО ДА СЕ КАЧИ МУРТО

Јордан Петорвски 05.05.2017 Владе  Милчин, антимакедонец до коска “је изненаѓен и увреѓен“ од тоа како Таљат го декорирал кабинетот на Председателот на МАКЕДОСКИОТ Парламент, “ види молимте“.  Не би дознале дека Милчин бил лут на Таљата ако не беа “независните“ медиуми?! Милчин “оком“ неговите платеници, медиумските

No Thumbnail

ДЕЛОВНИКОТ, ЗАКОНОТ ЗА СОБРАНИЕ ОТКРИВААТ ДЕКА ИЗБОР НА ТАЛАТ ЏАФЕРИ НЕ Е ДЕЛОВНИЧКИ И ЗАКОНСКИ

СДСМ ветуваше дека тие ке бидат оние кои ке го “вратат“ владеењето на правото. Еве како го спроведуваат во дело владеењето на правото, почитувањето на Деловникот на Собранието, Законот за Собрание …. волкот влакното го менува ама карактерот не.    Член 9 од Деловникот на