Monthly Archives: April 2017

No Thumbnail

ДВОЈНИТЕ АРШИНИ

  Следејки ги настаните во Македонија, покрај македонски гласила следев и што пишуваат и странските медиуми , онаа што ми падна во очи е дека грото наслови во странските медиуми беа МАКЕДОНСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ упаднале во собранието ….. !! Ваквите наслови немаше да ме зачудат ако

No Thumbnail

МАНИОЛ

 Деновиве имав дискусија со господинот Љубе Стојковски, човек кој долги години работел во СЛУЖБАТА. Господинот Љубе во дискусијата изнесе многу битно сведочење а тое е дека Маноил Мане Јаковлевски бил соработник на службите и благодарејки на неговите активности, кодошења,  службите ке немале увид во активностите

No Thumbnail

СО РЕВОЛУЦИЈА СЕ РУШАТ РЕЖИМИ, СО ИЗБОРИ СЕ РУШАТ ТОТАЛИТАРНИ СИСТЕМИ !!

 СО РЕВОЛУЦИЈА СЕ РУШАТ РЕЖИМИ,  СО ИЗБОРИ СЕ РУШАТ ТОТАЛИТАРНИ СИСТЕМИ  !! Режимот е производ на системот, ако ситемот е демократски ако во ситемот институциите функционират во заштита на индивидуалните човекови права и слободи, ако институциите функционираат во заштита на слободниот пазар, во заштита на

No Thumbnail

ЗА ИСТО ДЕЛО ВАНЧО МИХАЈЛОВ АНАТЕМИСАН, КОМУНИСТОТ ЛАЗО НАГРАДЕН

 Првиов скен е од книгата на Ванчо Михајлов, „МАКЕДОНИЈА ШВАЈЦАРИЈА НА БАЛКАНИТЕ“:     Вториов скен е изјава на висок член на Комунистичката Партија на Македононија, човек кој бил член на првата влада на Македонија, човек кој бил и член на сојузната влада како заменик

No Thumbnail

КОМУЊАРИТЕ КОИ ГО ПОДРЖУВААТ СДСМ ДА НАУЧАТ ШТО СЕ ДЕМОКРАТСКИ НАЧЕЛА

  Тврдокорните комуњаришта нека ја преслушат убаво изјавата на Иванов, изјава после која Туск искоментира дека решение за кризата со формирање на влада треба да се бара во рамки на демократските начела: Туск: Решение во рамки на демократските начела, пристојноста и разумот   Затоа ке

No Thumbnail

QUO VADIS МАКЕДОНИЈА

  Злате Мирчевски 03.04.2017 Албанската платформа, тиранска ли е , скопска ли е, небитно го уништи сдс-м и грајѓанскиот концепт на Заев и сдс-м.Оваа денешна изјава на Бушати само го дозакопува Заев и сдс-м. Неможе сдс-м да добие толку албански гласови колку што ке загуби македонски

No Thumbnail

ЕВРОПА И ТУСK ДОБИЈА ШЛАКАНИЦА ЗАРАДИ НИВНИТЕ ДВОЈНИ СТАНДАРДИ ОД ИВАНОВ

  Изјавата на Тус:   ,На почетокот на март одговорив на Вашето писмо околу можностите за излез од политичката криза. Оваа продолжена криза го забавува напредување на вашата земја  кон ЕУ. На Вас останува да го пронајдете решението за излез од кризата кое ќе се

No Thumbnail

КРИМИНАЛОТ, КОРУПЦИЈАТА, ЛЕСНАТА ПОТКУПЛИВОСТ НА ЛУЃЕТО СПОРЕД ЦИА СЕ ГЛАВНА ОДЛИКА НА КОМУНИСТИЧКИОТ СИСТЕМ

  Јордан Петровски 02.04.2017   Криминалот, корупцијата, во врвот на власта  во Македонија не се појавила со самостојувањето или пак со доаѓањето на власт на Груевски, криминалот и корупцијата на власт со осамостојувањето станале видливи за граѓаните на Македонија. Криминалот корупцијата, привилегиите на врвот на