Monthly Archives: March 2017

No Thumbnail

ЗОШТО ГОСПОДИНОТ ВАНХАУТЕ СТАНА ДРУГАРОТ ПЕРО

  Јордан Петровски 28.03.2017  Одговорот на господинот Ванхауте на текстот: ОТКАКО ГОСПОДИНОТ ВАНХАУТЕ СТАНА ДРУГАРОТ ПЕРО ЗАБОРАВИ ДЕКА ЗБОРОТ Е ЗБОР :     Dear Jordan, let me make it very clear from the beginning. Though you are free tow write anything and to criticize me as

No Thumbnail

ДОДЕКА ГРУЕВСКИ ГИ ИМА ГЛАСИЛАТА ФИНСИРАНИ ОД МИЛЧИН ЗА “ПРОТИВНИЦИ“ ТОЈ ЌЕ ВЛАДЕЕ ДОДЕКА МУ СЕ САКА

25.03.2017 Јордан Петровски Гласилата на Милчин во обид да попречат дискусија околу изјавта на Бујар Османи дека предлог на ДУИ за Председател на Парламентот е Талат Џафери пласиираа “трмонуклерана бомба“ :     Вајгл: Груевски ни рече дека ќе оди до крај, бидејќи не му

No Thumbnail

ДАЛИ ДУИ НАВИСТИНА ГО ПОДРЖУВА СЈО

  Јордан Петровски 24.03.2017 Најголем проблем во Македонија е краткото паметење!! Ако не беше краткото паметење лагата на ДУИ дека СЈО било проблем за коалицирање со ДПМНЕ немаше да трае ни 5 минути ама краткото паметење, “вистинољубивите“ гласила и новинари го дадоа својот придонес лагата

No Thumbnail

ФИЛМОТ НА ЗАЕВ Е ВИДЕН—ДАЈТЕ НОВО ДЕТЕ!

  Пишува Душан Петровски 18.03.2017 Претседателот Иванов по никоја цена не смее да му го додели премиерскиот мандат на Зоран Заев. „Платформата“ на Еди Рама е доволно контроврезна самата по себе да ги дисквалификува албанските партии да влезат во новата влада на РМ, а со

No Thumbnail

ЛАГИТЕ НА МАНОИЛ МАНЕ ЈАКОВЛЕВСКИ ЗА ФОРМИРАЊЕТО НА ВМРО ДПМНЕ 3

ЛАГА ТРЕТА: МАНОИЛ ТВРДИ ДЕКА ТОЈ  И ГОЈКО СЕ ОСНОВАЧИ НА ДПМНЕ ШТО Е ДАЛЕКУ ОД ВИСТИНАТА !     Јордан Петровски 14.03.2017   {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=P-6L5WyumhE{/youtube}     Драган Богдановски првото известување дека ке формира партија го испаќа на ПРЕДСЕДАТЕЛОТ на Д.О.О.М др. Богољуб Андоновски-Балкански. Еве

No Thumbnail

ЛАГИТЕ НА МАНОИЛ МАНЕ ЈАКОВЛЕВСКИ ЗА ФОРМИРАЊЕТО НА ВМРО ДПМНЕ 3

ЛАГА ТРЕТА: МАНОИЛ ТВРДИ ДЕКА ТОЈ  И ГОЈКО СЕ ОСНОВАЧИ НА ДПМНЕ ШТО Е ДАЛЕКУ ОД ВИСТИНАТА !     Јордан Петровски 14.03.2017 Драган Богдановски првото известување дека ке формира партија го испаќа на ПРЕДСЕДАТЕЛОТ на Д.О.О.М др. Богољуб Андоновски-Балкански. Еве го тоа писмо:  

No Thumbnail

РАЗГОЛУВАЊЕ НА ПОЛИТИЧКИТЕ ЕЛИТИ ВО МАКЕДОНИЈА СРБОЉУПЦИТЕ ОД СДСМ НЕ БРАНАТ ОД СРБОЉУПЦИТЕ ОД ДПМНЕ

 Јордан Петровски 12.03.2017   Деновиве ги читам статусите  на високи членови на СДСМ и нивните подржувачи во кои се искажува осуда за изјавите од Србија кои соджат големосрпски аспирации кон Македонија. Не би било ништо чудно во тие реакции ако СДСМ го осудило својот партиски

No Thumbnail

РАЗГОЛУВАЊЕ НА ПОЛИТИЧКИТЕ ЕЛИТИ ВО МАКЕДОНИЈА СРБОЉУПЦИТЕ ОД СДСМ НЕ БРАНАТ ОД СРБОЉУПЦИТЕ ОД ДПМНЕ

 Јордан Петровски 12.03.2017   Деновиве ги читам статусите  на високи членови на СДСМ и нивните подржувачи во кои се искажува осуда за изјавите од Србија кои соджат големосрпски аспирации кон Македонија. Не би било ништо чудно во тие реакции ако СДСМ го осудило својот партиски

No Thumbnail

„ПЛАТФОРМАТА“ СМРДИ ОД НЕЛЕГИМИТЕТ

  Пишува Душан Петровски 10.03.2017 Излезот од политичката криза е едноставен, а „Платформата“ на албанските партии е нелегитмна, поради својот тајминг и местото на кое се изнесува. Таа е вон контекст. Нејзината содржина во моментов е нерелевантна. Прашањата кои таа ги прокренува заслужуваат дискусија со

No Thumbnail

ЗБОР—ДВА ЗА ДРУГОТО МАЛЦИНСТВО

    Пишува: Петар Петровски 10.03.2017   Деновиве македонското општество е соочено со голема политичка криза, предизвикана од фактот што ниту една политичка партија не освои 61 пратеник, при што би се здобила со можноста да формирала влада, апсолутна влада.    Како капак на оваа