Monthly Archives: February 2017

No Thumbnail

jordan plevnesh

Долго време барам службени белешки од некчие досие од кои ке може јасно да се согледа како УДБа вршела избор на лице кое ке се биде да го направи свој соработник. Конежно да дојдам до такви материјали ми помогна делот од досието на Левко Џабазовски

No Thumbnail

ДА СЕ УКИНЕ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ ПОД ИТНО

Јордан Петровски 20.02.2017 Читам деновиве на оваа фаце буков објави на луѓе . Гледам еден од тие се расфрла со прецини планови на Трамп за Македонија и се рабира ни кажува што треба да правиме , што Трам му рекол!! Човек ке помисли дека човеков

No Thumbnail

ЛАГИТЕ НА МАНОИЛ МАНЕ ЈАКОВЛЕВСКИ ЗА ФОРМИРАЊЕТО НА ВМРО ДПМНЕ

ЛАГА ПРВА:  ОКМ, ДОМ, ДООМ БИЛЕ КОНТИНУИТЕТ НА ВМРО    Јордан Петровски 20.02.2017 Никој никогаш не лаже без причина. Луѓето лажат од некој психолошки деформитет, луѓето лажат за да остварат некоја корист, луѓето лажат да одбегнат казна или одговорност и луѓето лажат по налог на

РАЦИН Е ЛИКВИДИРАН ЗАТОА ШТО ЈАВНО ГОВОРЕЛ ЗА СОРАБОТКАТА НА КОМУНИСТИТЕ СО ФАШИСТИТЕ!!

ПОВИК ДО ГЕРОСКИ, ГРЧЕВ, МИЛЧИН, ТРИЧКОВСКИ, .. РАЗБУДЕТЕСЕ НЕ СПИЈТЕ ….

Јордан Петровски 19.02.2017 Кај комуњариштата, оние кои за ВМРО јадеа и јадат гурабии дека ВМРО онаа десната вистинската, била ФАШИСТИЧКА ги нема никаде да се одбранат од обвинението на Рацин дека тие комунистите сорабортувале со ФАШИСТИТЕ! Ги нема да го плукат и черечат Рацина за

No Thumbnail

РАЦИН Е ЛИКВИДИРАН ЗАТОА ШТО ЈАВНО ГОВОРЕЛ ЗА СОРАБОТКАТА НА КОМУНИСТИТЕ СО ФАШИСТИТЕ!!

  Јордан Петровски 19.02.2017 Вистината е како шило !!Комунистите Титовисти, во битката за евтин популизам, “бранејки” го Рацин, човекот кој тие гу убија, избркаа доказ дека тие, големите борци против фашизмот, против кој се “борат” и денеска за да бидат на власт му слугувале на

No Thumbnail

БЛАГОЈА ШАМБЕВСКИ НЕ САМО ШТО НЕ БИЛ УБИЕН ТУКУ БИЛ И СОРАБОТНИК НА УДБА

 Јордан Петровски 18.02.2017 Пред две години го објавив текастот ПАДНА УШТЕ ЕДЕН ЛАЖЕН МИТ НА УДБА:ШАМБЕВСКИ НЕ Е УБИЕН …. во кој го презентирав откритието на Саша Узунов , поточно писмото кое Саша Узунов го добил од Минхенската полиција како одговор на барањето на Саша Узунов

No Thumbnail

ГЕРОСКИ ВОДИ МАЛКУ СМЕТКА ЗА ОБРАЗОТ АКО МИСЛИШ ДЕКА ГО ИМАШ, РЕШИ ИМА ИЛИ НЕМА УДБА

  Jордан Петровски 15.02.2017 Героски во колумна објавена деновиве пишува дека во Македонија сеуште постои УДБа!! Па дури и опнал наслов на негов текст: “Удбашка платформа за разнебитување на Македонија”!! До вчера Героски за тие, меѓу кои сум и јас, а кои говореа дека УДБа

No Thumbnail

САМОИЛ НЕЗНАЕ КАКО СЕ НАШОЛ НА СПИСОКОТ АМА ЗВРЛЕВСКИ Е ТУКА ДА МУ КАЖЕ

Јордан Петровски 13.02.2017 Само непатриоти и платеници на странски служби “плукаат по чесните” обвинители од тимот на Зврлевски. Домашните служби, службите кои за среќа сеуште се под назор на Груевски и кои работат чесно и посветено, ми пратија доказ според кој јасно се гледа дека

No Thumbnail

ЕКСПЕРТУТКИ СО ТИТУЛИ ПРОФ.,ДР. УСТАВОТ СЕ СОЗДАВА ЗА ДА ГИ ШТИТИ ИНДИВИДУАЛНИТЕ ПРАВА …..

  Јордан Петровски 04.02.2017 Во демократски држави Уставот е создаден да ги штити индивидуалните права а не да го штити суверенитетот на идеологијата, партијата, етничките заедници! Речиси целиот период од осамостојувањето до денеска е проследен со примери во кои се јавуваат спротивставени и произволни толкувања

No Thumbnail

БОГ ДА ЧУВА И ДА БРАНИ ДОЈДЕ ВРЕМЕ ОРДАНОСКИ ДА ГОВОРИ ЗА УДБАШКИТЕ ИНСТАЛАЦИИ

 Јордан Петровски 04.02.2017 Професоров, Докторов, Eкспертов,  Aналитичаров Орданоски кој знае што се не е е, вели: -“Активирани се долгогодишните „удбашки“ инсталации, кои Мијалков само ги наследи пред десетина години…..’ Па кој ги сочувал „удбашки“ инсталации, кој ги користел нивните услуги, кој ги хранеше „удбашки“ инсталации со парите