Monthly Archives: January 2017

No Thumbnail

ОТКАКО ГОСПОДИНОТ ВАНХАУТЕ СТАНА ДРУГАРОТ ПЕРО ЗАБОРАВИ ДЕКА ЗБОРОТ Е ЗБОР

  01.02.2017 Јордан Петровски Кога господинот Ванхауте ја даде следва изјава: Проблемот не е една партија да се замени со друга, односно да се тргне ВМРО-ДПМНЕ и да дојде СДСМ. Вие имате системски проблем и тоа е она што треба да се промени. Рано е

No Thumbnail

ПАТОТ ДО РУШЕЊЕ НА ГРУЕВСКИ БЕЗ СОСТАВУВАЊЕ НА ВЛАДА И БЕЗ НОВИ ИЗБОРИ

  Јордан Петровски 29.01.2017 Спред мое размислување патот како да му се застане на патот на самоволието на Груевски е конституирање на Собранието. Тоа треба да се стори уште “утре”. Ако Груевски го изгуби најбитниот столб, законодавната власт, Собранието, неговата позиција ке заслабне сериозно. Собранието

No Thumbnail

УСТАВНОТО ПРАВО НА ПРОТЕСТ СПОРЕД КОМУЊАРИТЕ ОБИД ЗА НАСИЛАНА ПРОМЕНА НА УСТАВНИОТ ПОРЕДОК

20-02-2014 Да го преобјавам овој наш текст ме натераа бескрупулозните обиди на Милчиновите аргати, луѓето од кој Груевски го учел занаетот на тоталитареното владење да ни ги предастави како демократи.     ПОДРШКАТА КОЈА ЈА ДАВА СДСМ НА СТЕЧАЈЦИТЕ Е СОУЧЕСНИШТВО ВО ОБИДОТ ЗА РУШЕЊЕ

No Thumbnail

ТИТО-НЕМОЈТЕ СЕ ДРЖАТИ УСТАВА КАО ПИЈАНИ ПЛОТА

Јордан Петровски 13.01.2017 Максима  која во овие 25/6 години на “самостојна” Македонија дојде до полн израз, а и покажа дека СДСМ и ДПМНЕ се одлижчни продолжувачи на Титовиот начин на владеење иако дел од водството на ДПМНЕ не биле родени кога Тито починал. Инаку се

No Thumbnail

ЛАГИТЕ И МАНИПУЛАЦИИТЕ ЕДИНСТВЕНИ АРГУМЕНТИ НА ТРИЧКОВСКИ И НЕГОВИТЕ ОБОЖАВАТЕЛИ

Јордан Петровски 10.01.2017   На крај на умот не ми е да бранам некого а најмалку Томе Аџиев!! Но заради вистината, заради двојните аршини на чуварите на Тоталитарниот антимакедонски комунистички систем со кој мерат и сечат при утврдување на вината морам да реагирам. Секако со

No Thumbnail

АКО НЕ БЕШЕ ФОНДАЦИЈАТА СОРОС ГРУЕВСКИ НИКОГАШ НЕМАШЕ ДА ДОЈДЕ НА ВЛАСТ

Јордан Петровски 08.01.2017 Како и обично во Македонија секогаш се “пука” во погрешна мета, а тоа секогаш се прави за да се сокрие вистината за причнините за проблемот за кој се зборува, проблемот кој е актуелен. Во случајов АНТИМАКЕДОНСКОТО и АНТИДЕМОКРАТСКОТО делување на Тајната полиција

No Thumbnail

Зошто Македонија е извозник на #FAKENEWS

  Пишува Душан Петровски 04.01.2017   Како што се чини е правилото, кога левицата губи избори, таа секогаш наоѓа причина да плаче. Па така не се исклучок ни Изборите кои неодамна се случија во САД. Но, овој пат, според некои американски медиуми, и јадна Македонија

ИЗБОРОТ НА ГРУЕВСКИ БИЛ БОЖЈА ПРОМИСЛА, ВРЕМЕ Е БОГ ДА ЈА ИСПРАВИ ПОГРЕШНАТА ПРОМИСЛА

  Јордан Петровски 01.01.2017 На интервјуто на Манојил Мане Јаковлевски дадено за порталот ФАКТОР, кое според мене е ефтин пропаганден памфлет мора да одговорам во интерес на вистината. Бидејки, без да се осознае вистината неможе да се најде решение за излез од кризата во која