Monthly Archives: December 2016

No Thumbnail

ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА НА ДРЖАВНАТА ВЛАСТ Е ЧЕКОР ПОБЛИЗУ ДО ВИСТИНСКАТА СЛОБОДА

Душан Петровски 30.12.2016 Свесни за анти-македонскиот, анти-пазарен товар од своето минато, младокомунистите предводени од Заев во последните денови од најновава изборна припирајка посегнаа по дел од етничко албанското гласачко тело, во очаен обид да се докрепат до победничката маса. При тоа Заев, сакајќи или не,

No Thumbnail

СМРТ ФАШИЗМУ ВЛАСТ КОМУНИЗМУ, ГОЛИ ОТОК И ИДРИЗОВО НА НАРОДОТ

  Јордан Петровски 29.12.2016 Се јави најнезависниот ОПШТЕСТВЕНО ПОЛИТИЧКИ РАБОТНИК во медиумите со предлог за премиер и министри на влада која ке ја “врати слободата и демократијата”!!   Предлогот мириса на Куморвац или Караѓорѓево. Спред оние кои ги најави Героски сигурно на списокот се и

No Thumbnail

СПАСИЌ Е ЖИВА ЛЕГЕНДА НА БАЛКАНСКАТА РАЗУЗНАВАЧКА ЗАЕДНИЦА ИЛИ Е ФАЛИСИФИКАТОР??

  Јордан Петровски 28.12.2016 Текстот на РЕПУБЛИКА во кој се велича Божидар Спасиќ : Најпознатиот балкански разузнавач: Заев ја урива Македонија! 17.02.2016    Живата легенда на балканската разузнавачка заедница и човекот кој во својот работен век директно учествувал во неколку спектакулрани акции на просторите на

No Thumbnail

Тодоре Петров, римската империја не ја срушил мечот, туку крстот!?

    Веле Митаноски 23.12.2016 Во политиката влезе со мечот враце, преку граничните премини Богородица и Меџитлија, каде ја блокираше грчко-македонската граница! Продолжи да живее со крстот враце, потпрен на “семакедонската” доживотната столица – врз крвта и маката на македонските иселеници од дијаспората и манипулациите

No Thumbnail

СЕ ПОШЕГУВАЛО МАГАРЕТО НА ЗАЈАКОТ ПА СЕ ПОШЕГУВА И НАЈЧЕВСКА НА КАРАКАМИШЕВА

  Јордан Петровски 22.12.2016 Се јави Мирјана Најчевска, жената која ја носи можеби најголемата вина за Рамковниот договор, за појавата на Груевски и фамилијата и за неговото десетгодишно владеење. Во своето обрашање на фејс бук повикува на лустрација ама само за периодот на владеење на Груевски.

No Thumbnail

СЕ ПОШЕГУВАЛО МАГАРЕТО НА ЗАЈАКАТ ПА И НАЈЧЕВСКА НА КАРАКАМИШЕВА

Јордан Петровски 22.12.2016 Се јави Мирјана Најчевска, жената која ја носи можеби најголемата вина за Рамковниот договор, за појавата на Груевски и фамилијата и за неговото десетгодишно владеење. Во своето обрашање на фејс бук повикува на лустрација ама само за периодот на владеење на Груевски. Повод

No Thumbnail

ИЗНЕНАДУВАЊЕТО НА ГРУЕВСКИ ЗА ФОРМИРАЊЕ НА ВЛАДА КЕ БИДЕ ПРЕСЕДАНОТ КОЈ ГО НАПРАВИ ГЛИГОРОВ

Јордан Петровски 20.12.2016 Да потсетам, 1991 година , после првите повекепартиски парламентарни избори, председателот Киро Глигоров не го доделии мандатот на ПОБЕДНИЧКАТА ПАРТИЈА, ВМРО ДПМНЕ. Глигоров кршејки го Уставот се постави во улога на арбитар а не собранието, за тоа каков треба да биде мандатарот.

No Thumbnail

ДАЛИ ЉУБЕ И ЉУПЧО МОЖЕЛЕ ДА НЕЗНААТ ДЕКА ГОЈКО Е СОРАБОТНИК НА УДБа-СДБ-УБК

Јордан Петровски 20.12.2016 Дали човек со грам логика ке поверува дека Љубе Бошковски, човекот кој бил заменик на директорот на Дирекцијата за безбедност и контраразузнавање-ДБК, ке направи таков превид па човек кој е високорангиран соработник на Српските Служби во битката против, ДООМ-НОФМ,ВМРО, бил ОПЕРАТИВНА ПОЗИЦИЈА во

No Thumbnail

ЗАБЕГАНОСТА НА ГРУЈОВИСТИТЕ СЕКОЈ ДЕН СЕ ПРОШИРУВА И НАДГРАДУВА

Јордан Петровски 19.12.2016 Забеганоста на подржувачите на Груевски секој ден се надрградува и проширува. Секој ден ке извадат по некој нов “бисер”.Во најновиот “бисер”, го слават Слободан Милошевиќ, човекот кој во Охрид на прашање на новинар да каже во држава се наоѓа одби да одговори.

No Thumbnail

ЗАПОЧНА ПОСЛЕДНИОТ ЧИН ОД ДРАМАТА “КАКО МАЛИ ГРУИЦА & УДБА ПРАКТИЦИРААТ ВЛАСТ”

   Јордан Петровски 17.12.2016 На 11-10-2011 година отворив тема ГРУЈОВАТА ИДНИНА: ИДРИЗОВО, ДУШАНОВ МОСТ ИЛИ АЗИЛ КАЈ МУГАБЕ ! Говоров денеска на Груевски е чинам последниот чин од драмата наречена владеењето на Груевски! Во овој чин кој во однос на предходните чинови од драмава “КАКО МАЛИ