Monthly Archives: November 2016

No Thumbnail

ГЕРО “ШУНТАВИ”, САШЕ “МУТАВИ” & Co. МРЧАТОРИ 1

 Јордан Петровски 26.11.2016 Ниту Геро е ШУНТАВ, ниту Саше е МУТАВ!! Тие дваицата се само дел од екипата спинери, или по нашки мативоди, кои наместо дискусија за битното наметнуваат дискусија која е кавга на две селски оговарачки. Од едната страна Геро ке го нарекува Сашета: Поликлинико,

No Thumbnail

Gorgi Docev

По игра на случајност е откриено дека во ДАРМ недостасува целосно уште едно досие. Она на Ѓорѓи Доцев. Тој, исто така, за среќа ја искористил можноста во 2001 година да земе копијаНе е познато зошто истото не е предадено на чување во архивот.…Ѓорѓи Доцев бил

No Thumbnail

ДАЛИ ГЛАСАЧИТЕ НА ДПМНЕ ВО ДИАСПОРАТА КЕ ГО СЛАВАТ РАМАЗАН

    Деновиве партискиве слепци на ДПМНЕ ги напаѓаат партиските слепци на СДСМ дека нивниот лидер заговара двојазичност, федерализацијата…. Еден таков партиски слепец денеска ми налета и на мене:          

No Thumbnail

УДБА ПАК Е НАША СУДБА

  Стојан Рашков 18.11.2016 ,,Нападот на човековите слободи и права е најсилниот удар врз едно цивилизирано општество. Сега е на ред таквото општество да возврати.” – Фатиме Фетаи На денешната прес-конференција на СЈО беа презентирани докази за основано сомневање кој прислушкувал во Македонија и колку

No Thumbnail

МИЈАЛКОВ-ГРУЕВСКИ ДА ГИ СПОРЕДИМЕ СО НИКОЛАЕ ЧАУШЕСКУ ОД МАКЕДОНИЈА

Едно од илјадиниците неуставно потпишани решенија за прислушкување од Фрчковски Јордан Петровски18.11.2016 Почитуваната Блажевска за да ни ја прикаже желбата на власта на Мијалков-Груевски за тотална контрола врз луѓето неморала во колумната  Mакедонскитe синови на Чаушеску да се мачи па да истражува за Чаушеску, можела да

No Thumbnail

УДБА МАКЕДОНСКА СУДБА

ЕУ препорачува да се растури Тајната Идеолошка Полиција а партиите во Македонија беспоговорно ја исполнуваат таа препорака !! СДСМ за носител на листа става директор на АНАЛИТИКА од времето кога Тајната Идеолошка Полиција ОТВОРИЛА нови близу ЧЕТИРИ ИЛЈАДИ ДОСИЕА од ПОЛИТИЧКИ и ИДЕОЛОШКИ причини!  

No Thumbnail

ТРАМП ЕФЕКТОТ ПРЕСЛИКАН ВО МАКЕДОНИЈА

Роберт Милески 09.11.2016 После она што се случи со изборите во САД, сакам да испратам една порака до јавните личности и политичари и тоа не од позицијата, туку од опозицијата – мора да се запре со трендот на омаловажување и “уништување” во поим на луѓето

No Thumbnail

ЕУ И САД НЕ БАРААТ РУШЕЊЕ НА РЕЖИМОТ ТИЕ БАРААТ ПРОМЕНА НА КОМУЊАРСКИОТ СИСТЕМ

Јордан Петровски 08.11.2016 Кога Ванхауте беше дециден во посочувањето на проблемот и решението на проблемот:  Проблемот не е една партија да се замени со друга, односно да се тргне ВМРО-ДПМНЕ и да дојде СДСМ. Вие имате системски проблем и тоа е она што треба да

No Thumbnail

СЕ ПОШЕГУВАЛО МАГАРЕТО НА ЗАЈАКОТ

  Јордан Петровски 06.11.2016    Според РЕПУБЛИКА: Струја во македонското општество, во минатото наречена пројугословенска;         Струја во македонското општество, во минатото наречена ПРОМИЛОШЕВИЌЕВСКА!! Група за ВЕЛИКАСРБИЈА во чии склоп би влегла повторно и ВАРДАР БАНОВИНА:     За оние кои не