Monthly Archives: October 2016

No Thumbnail

ВИНОВНИКОТ ЗА: НЕПРИЗНАВАЊЕТО, ИМЕТО, РАМКОВНИОТ, КРИМИНАЛОТ, КОРУПЦИЈАТА Е СИСТЕМОТ

Јордан Петровски 31.10.2016 Пресудата по мојата тужба за клевета против Фрчковски заради изјавата дека јас сум економски емигрант а не АЗИЛАНТ-бегалец-refugee, кој добил АЗИЛ затоа што бил прогонуван заради ПОЛИТИЧКИ и ИДОЛОШКИ причини, ме натера да го побарам мојот предмет и да ги имам сите докази

No Thumbnail

Извештај с Љуботен помеѓу 10-12 август 2001 г

  Јордан Петровски 28.10.2016 Вовед   Во утринските часови во петокот, 10ти август 2001 г, воено возило на АРМ прегазило две анти-тенковски мини на падините на Скопска Црна Гора, северно од Скопје. Од експлозијата починале вкупно осум припадници на АРМ, додека додатни осум се ранети. 

No Thumbnail

ПРИЧИНАТА ЗА:НЕПРИЗНАВАЊЕТО,ИМЕТО,РАМКОВНИОТ,КРИМИНАЛОТ,КОРУПЦИЈАТА Е ВО СИСТЕМОТ

Пресудата по мојата тужба за клевета против Фрчковски заради изјавата дека јас сум економски емигрант а не БЕГАЛЕЦ кој добил АЗИЛ затоа што бил прогонуван заради ПОЛИТИЧКИ и ИДОЛОШКИ причини, ме натера да го побарам мојот предмет и да ги имам сите докази кои се користени

No Thumbnail

КАКО И КОЈ ЈА ПРАВЕЛ СЛИКАТА ЗА ТОА ДЕКА МАКЕДОНЦИТЕ СЕ ГЕНОЦИДЕН НАРОД

  Пишува Душан Петровски 28.10.2016   Како што можеби и е познато на јавноста, мојот татко, Јордан Петровски беше во судска постапка со поранешниот Министер за внатрешни и надворешни работи, Љ Д Фрчкоски за дело клевета и повреда на личниот углед поради фактот што Фрчкоски

No Thumbnail

Извештај с Љуботен помеѓу 10-12 август 2001 г

  Јордан Петровски 28.10.2016 Вовед   Во утринските часови во петокот, 10ти август 2001 г, воено возило на АРМ прегазило две анти-тенковски мини на падините на Скопска Црна Гора, северно од Скопје. Од експлозијата починале вкупно осум припадници на АРМ, додека додатни осум се ранети. 

No Thumbnail

Хрнологија на српското прашање во Македонија

8 Септември 1991: Македонските Срби го бојкотираат националниот рефендум за независност. 12 Септември1991: Претставници на партијата Српски Народен Отпор информираат новинари дека нивни доброболци наскоро ќе влезат во Македонија. Партијата е против македонска независност. 25 Ноември 1991: Заменик-премиерот на Србија, Будимир Кошутиќ ветува дека ќе

No Thumbnail

ПОРАКА СО УСЛОВИ ЗА ПРЕКИН НА ВОЈНАТА И СПАС НА ТОТАЛИТАРНИОТ АНТИМАКЕДОНСКИ ЕДНОУМЕН СИСТЕМ

Јордан Петровски 27.10.2016 Гледам на ФБ еуфорија од настапот на Богоевски, те кажл многу, те ја уништил фамилијата …. и други херојски дела искажани во настапот кај Чомовски.Настапот на Богоевски беше порака до УДБа за тоа под кои услови ОПЕРИСТИТЕ би прифатиле да се прекине

No Thumbnail

ПОРАКА СО УСЛОВИ ЗА ПРЕКИН НА ВОЈНАТА И СПАС НА ТОТАЛИТАРНИОТ АНТИМАКЕДОНСКИ ЕДНОУМЕН СИСТЕМ

Јордан Петровски 27.10.2016 Гледам на ФБ еуфорија од настапот на Богоевски, те кажл многу, те ја уништил фамилијата …. и други херојски дела искажани во настапот кај Чомовски.Настапот на Богоевски беше порака до УДБа за тоа под кои услови ОПЕРИСТИТЕ би прифатиле да се прекине

No Thumbnail

ПРИЧИНАТА ЗОШТО БИЛ СЛЕДЕН ИЛИЈА ДИМОВСКИ ПО ОСАМОСТОЈУВАЊЕТО ОД УБК

  2016-10-21 Илија Димовски е следен како Титов ЕКСТРЕМИСТ. Еве гледате на фотографииве дека и денеска таа Љубов кон Тито не го напуштила. Па занего при посетите се подготвува иконографија според негова нарачка. Сликата на Тито мора да има централно место!!     Еве гледате

No Thumbnail

ПАНИКА КАЈ ГАЗДИТЕ НА БОРЧЕ ТРАЈКОВСКИ “БОЈ”

Јордан Петровски 21.10.2016 Објавата на текстот  КОЈ МУ ГО ПОДМЕТНА КУКАВИЧКОТО ЈАЈЦЕ БОРЧЕ “БОЈ” НА СЈО?? предизвика паника во редовите на УДБа па во обид да спречат читаност на текстот го хакираа нашиот портал мислејки дека така ке ја спречат вистината да излезе на виделина. Но