Monthly Archives: September 2016

No Thumbnail

ПОРАКА ДО ВРВОТ НА СДСМ: ЗА ДА СЕ ВРАТИ НЕШТО ТРЕБЕЛО ДА ПОСТОИ

 Јордан Петровски 30.09.2016 Денеска во една дискусија во која во уводот стоеше поимот: враќањето на правдата Искоментирав вака: Се додека велите дека со враќањето на СДСМ на власт ке вратите: правда, слобода, демократија, многу тешко ке придобиете од неопределените гласачи. А без 150 до 200

No Thumbnail

КАЈ ЌЕ ТИ ОДИ ДУШАТА ЗОРАНЕ ?

  Трагичниот настан од минатиот понеделник ја вознемири кумановската јавност. Во кумановската чаршија многу брзо се пренесе веста дека нашиот сограѓанин Кирчо Тодоровски е пронајден мртов со прострелна рана на главата,и тоа баш пред влезот на станот на градоначалникот на Куманово. Смртта отвори многу прашања,се

No Thumbnail

ЈАСНА КОТЕСКА, КЕРКАТА НА ЈОВАН КОТЕСКИ ВО ОДБРАНА НА ЗЛОСТОРНИЧКИОТ СИСИТЕМ?!

   27.09.2016 Јордан Петровски Реагирам на текстот Хартиените волци на Штази  напишин од госпоѓата Јасна Котеска заради една сериозна невистина. Невистина која неверувам дека е случајна. За причината заради која госпоѓата Јасна Котеска  свесно го направила пропустот не би напишал сега ни збор. Тоа ке го

No Thumbnail

МИЛЕНКО НЕДЕЛКОВСКИ ЈА БРАНЕЛ ЈУГОСЛАВИЈА ОД БУГАРИТЕ!!

  Јордан Петровски 24.09.2016 Толку многу прав се крена за “херојскиот” чин на Миленко Неделковски со кршењето на плочата поставена на Кајмакчалан од страна на Бугарите за спомен на загинатите војници кои биле во редовите на Бугарската војска во Првата светска Војан а никој да

No Thumbnail

Х И Е Н И

Емилија Лазаревска 21.09.2016 Пред точно 10 години, само неколку месеци откако ВМРО ДПМНЕ победи на парламентарните избори и Груевски стана премиер, МТВ организираше уникатна емисија во која четириесетина новинари и уредници бевме поканети и учествуваме во дебата со сите членови на новата Влада, седнати едни

No Thumbnail

ДАЛИ НА БАТА ЉУПЧЕ МУ Е ПРАТЕН КАТИЉ ФЕРМАН ??

Оваа фејсбук објава на ЉуПчо Героргиевски:   Денешното раководство на ВМРО-ДПМНЕ се најсилната удбашка инсталација во Македонија од 1945 до денес Ljubco Georgievski 16 септември во 20:55 · По денешната прослава на српската окупација на Македонија кај Кајмакчалан која следува по сличната ваква прослава од

No Thumbnail

ОПЕРСКИТЕ ПЕВИЦИ ФРЧОЛИНА, ГЕРОВОТИ И КАБРАМАТИ ПО СЕ ОСТАНАЛЕ БЕЗ ГЛАС ГИ ЗГРЕШИЛЕ ЈАЈЦАТА

  Јордан Петровски18.09.2016 Помина цела недела а од споменатите во текстот,  ОПЕРСКИ МАНИПУЛАЦИИ, ДЕЗИНФОРМАЦИ И ЛАГИ молк. Не рекле бадија луѓето пред вистината и на оперските певици им застануваат јајца во грло. За да бидам сигурен дека ке го видат текстот му го предочив на газдата на

No Thumbnail

Побитно е да ги најдеме кодошите по независноста

Автор: Дарко Јаневски 04.02.2011 Лустрацијата не успеа, зашто целта беше да се заштитат тие што по 1991 година работеа на остварување на вториот дел на референдумското прашање „со право да стапи во идниот сојуз на суверените држави на Југославија“. Сегашната лустрација треба да ја демаскира

No Thumbnail

ИНИЦИЈАТИВА ЗА РЕФЕРЕНДУМ

  16.09.2016 Денес Марјан Здравковски покренал иницијатива до Државната Изборна Комисија за собирање на 100 иницијални потписи со кои на пратениците во Собранието на Република Македонија им се предлага распишување на референдум со цел договорите за стапување во сојуз или заедница со други држави (на

No Thumbnail

КОГО ОД ВЛАДЕАЧКИОТ СОЈУЗ НА ЈУЖНОБАНОВИНСКИ ПАРАЗИТИ ДА ДОНЕСЕМЕ НА ВЛАСТ?

СДСМ АНТИМАКЕДОНСКА ИЛИ ВМРО БЕЛОКОШУЉАШКА ? Басна за прераскажувањето на басната за змијата и магарето   Марјан Здравковски 16.09.2016 По 25 години возобновена независност и формално правна сувереност, во период кога речиси без исклучок на власт ни се менуваат вторите и третите ешалони на кумровјанските банди,