Monthly Archives: June 2016

No Thumbnail

СДС-М ОД ПРВА ВО РИКВЕРЦ, ГРУЕВСКИ ТРЕБА ДА МУ СЕ ЗАБЛАГОДАРИ НА ЗАЕВ

Злате Мирчевски30.06.2016 И така мој драги опозиционери, btw да нема нешто нејасно и јас сум со опозицијата ама ако може да се прави некаква поделеност во структурата на таа целосна опозиција, јас не сум со оние првоборци, второборци, третоборци , титовисти, сталинисти, југокомунисти што ја

No Thumbnail

БРАНКО ЦРВЕНКОВСКИ ВО “ДРЖАВНИЧКА” ПОСЕТА НА БАРИ

  Јордан Петровски29.06.2016 На фејсбук на дискусија која беше потикната со навестената продажба на МАКПЕТРОЛ го прикачив видеото од емисијата БУЈИЦА:    {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=myQE82Bqgjk{/youtube}   каде што гостуваше Радо Пездир поборник на економска лустрација. Очекував дека видеото ке предизвика интерес и ке отвори дискусија врз база

No Thumbnail

Македончето и ,,Демократијата‘‘

 Злате Мирчевски28.06.2016 Ова денес што се случува во Македонија не е последица на нешто од вчера или завчера, ова си влечи длабоки корени време наназад. Уште историски ако погледнеме овде народот под притисок на разни пропаганди од комшиите наши бил поделен. Во едно исто село,

No Thumbnail

САШО ОРДАНОСКИ ДЕБЕЛО ЛАЖЕ

Јордан Петровски23.06.2016   {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=Df6oIEa2Icc{/youtube}     По обичај Сашо Орданоски дебело лаже. Венецијанската комисија многу јасно во своето мислење од 2011 година а на барање на Комитетот за Демократизација на Република Македонија за тоа дали треба да има  ЛУСТРАЦИЈА и после 1991 година, јасно кажала дека

No Thumbnail

Дали Заев падна во замката на Чуварите на Тоталитарниот Антимакедонски Едноумен Комунистички Систем

        Заев: Се согласуваме граѓаните да бидат активно вклучени во преговарачкиот процес   Дали Заев падна во замката на Чуварите на Тоталитарниот Антимакедонски Едноумен Комунистички Систем или и тој е еден од чуварите. Јас сум се повеке убеден дека и тој е дел

No Thumbnail

Коѕиас НЕ ја бранел Македонија, туку ја бранел власта!!

     Јордан Петровски 23.06.2016     Шефот на грчката дипломатија, Никос Коѕиас, остро се противел на идејата за европски санкции за Македонија на вчерашниот Совет на министри за надворешни работи на ЕУ.   Многу јаки овие опозициски медиуми. Работат за Грујо турбо, може со сигурност

No Thumbnail

КОГА КЕ ГИ ИЗМИЕШ ШАРЕНИТЕ РЕВОЛУЦИОНЕРИ ДОБИВАШ ТВРДОКОРНИ ТИТОВИСТИ ОДНОСНО КОМУНИСТИ

  {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=4NePIcx_phc{/youtube}     Секаде во свет кога се води битка за слобода и демократија се рушат споменици на диктатори. По таа логика во Скопје требаше да се руши споменикот на Јосип Броз Тито ама ШАРЕНИВЕ РЕВОЛУЦИОНЕРИ кои ветуваат “враќање” на демократијата и слободата го

No Thumbnail

ВМРО ДПМНЕ ГО ДОБИ СИМБОЛОТ НА ОТПОРОТ

Јордан Петровски 20.06.2016       Дека оваа што го напишал Драган Трипчевски Тракатран не било во афект или глумење на загриженост говори снимкава од роденденската прославана партијата на Грујо.     {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=JhTCkGZKIKA{/youtube}    

No Thumbnail

БАБАНОВАТА ПИТА Г*МНАРКА

  Јордан Петровски 18.06.2016 Делот од текстов врзан за “СИНА ПТИЦА” сум го објавил 18-09-2012 година. Денеска посебно сум му благодарен на Бабана за текстот: ….ЗА ЛИКВИДАЦИЈАТА НА ДРАГАН БОГДАНОСКИ ПРАШАЈТЕГО МАНЕ МАНОИЛ ЈАКОВЛЕВСКИ И ОСТАНАТИ СОРАБОТНИЦИ НА СДБ И КОС што потврди дека Маноил Мане

No Thumbnail

БУЛДУЖЕР ДИПЛОМАТИЈА АМА ЗА СИТЕ

Злате Мирчевски08.06.2016 Еве следам анализа на една телевиизја, гости Сашо Ордановски и Владимир Божиновски. А во мејѓувреме прочитав по социјални мрежи и коментари на луѓе како Ордановски го изшамарал Божиновски и му ја затнал устата. А и не само овие двајца, сум следел и други