Monthly Archives: May 2016

No Thumbnail

ПОСЛЕ ПОВЛЕКУВАЊЕТО НА АБОЛИЦИЈАТА СЛЕДУВА ИЗГЛАСУВАЊЕ НА ИНПИЧМЕНТОТ ЗА ИВАНОВ

  Јордан Петровски27.05.2016 Имам едно размислување па ке го споделам јавно. Имено мислам дека Груевски, поточно неговите аргати во собранието ке гласаат за ИНПИЧМЕНТ на Ѓорѓе Иванов. Каде ја гледам јас причината за таков расплет. Според Уставот Изборот на претседателот, доколку од различни причини предвремено

No Thumbnail

Со шарената револуција до расплет на кризата? Реалност или!!

Колкав е капацитетот на ДИК а со тоа и на другите државни институции (МВР, Министерството за правда) да направи пречистен избирачки список што е можеби прв услов за кредибилни избори во четвртокот ни објасни еврокомесарот Хан. Имено тој најави формирање на некакво меѓународно експертско тело

No Thumbnail

ПОВИКУВАЊЕТО НА ИНФОРАМТИВЕН РАЗГОВОР НОВА ЛОША ТЕАТАРСКА ПРЕДСТАВА

  Уште “УДБа” мисли дека може да помине со вакви евтини “штосови”, поточно “превари” на “три шибице од мостот на Цар Душан”, па најверните чувари на Тоталитарниот Едноумен Антимакедонски Комунистички Систем, Најчевска, Калајџиев, Пировска,….. сеизвинувам на неспоменатите,  оние кои беа и се најголемите кочничари на

No Thumbnail

ОРАВ ИМ ПОКАЖА НА КУМРОВАЧКИТЕ ЈЕВРОПЕЈЦИ ДЕКА ЕУ ГИ НАУЧИ КУМРОВАЧКИТЕ “ПРЕВАРИ”

Јордан Петровски26.05.2016   Героски и неговата братија бадијала плукатаат по Орав, a Орав само покажа како ЕУ гледа на лажните независни новинари лажните “Граѓански Здруженија” оние кои за себе трврдат дека се демократски, дека се проевропски.Героски и неговите ортаци промовирале Европски Вредности да не е жаласно ке е

No Thumbnail

ЗАР ЗА АБОЛИЦИРАНИ ДА ГЛАСАМО, ЖИВА БРУКА !!

 Јордан Петровски 22.05.2016 Еве како размислува вистински ВМРОВЕЦ!! Траки е човекот кој 1990 застана во првите редовина ВМРО во Кумнаово а во Куманово да бидеш ВМРОВЕЦ во тие времиња беше голема храброст и голема љубов кон Македонија. Траки беше и во првите редови кога се

No Thumbnail

СВЕТНА АЛАРМОТ ЗА ПАНИКА

Злате Мирчевски21.05.2016 Ги читам Ордановски и Фрчковски нешто многу песимисти бе дечки. Што вака одеднаш ? А до скоро какви ноншалатни прогнози дававте како да кај да е евего дедо мраз дојде и кај нас и ги истури подароците, подароците кои беа плодови од макотрпаната

No Thumbnail

СУДНИОТ ЧАС Е БЛИЗУ, КОМУЊАРИ ВИ НЕМА СПАС И НА ВАС И НА ВАШИОТ СИСТЕМ

Јордан Петровски 21.05.2016 Читајки ги деновиве платениците на Црвениот Кардинал станува јасно дека нивниот страв од непоколебливоста на ЕУ и САД за смена на Комуњарскиот Систем во Македонија е неколкукратно поголем од стравот кај Грујовци и неговата банда. Кожените гаќи кои заедно со кожените мантили

No Thumbnail

СУДНИОТ ЧАС Е БЛИЗУ, КОМУЊАРИ ВИ НЕМА СПАС И НА ВАС И НА ВАШИОТ СИСТЕМ

  Јордан Петровски 21.05.2016 Читајки ги деновиве платениците на Црвениот Кардинал станува јасно дека нивниот страв од непоколебливоста на ЕУ и САД за смена на Комуњарскиот Систем во Македонија е неколкукратно поголем од стравот кај Грујовци и неговата банда. Кожените гаќи кои заедно со кожените

No Thumbnail

ЛАЖНИОТ МОРАЛ НА КОМУЊАРИШТЕТО ТРАЈЧЕ ГРУЈОСКИ

Јордан Петровски 20.05.2016   Трајче ГРУЈОСКИ Како поранешен судија на Уставниот суд од времето на социјализмот (1967-1974) чувствувам морална обврска да се искажам за улогата на Уставниот суд Трајче Грујоски се повикува на морлана обврска да се искаже за улогата на Уставниот суд. Моралот кај

No Thumbnail

СМРТ НА КОМУНИЗМОТ СЛОБОДА ЗА МАКЕДОНИЈА !!!

 Јордан Петровски 18.05.2016  Текстот ке го започнам со три пршања на кои се надевам дека ке се одважи да одговори некој од таборот на “враќачите” на слободтата и демократијата и од таборот на бранителите на Груевски Прашањата се : 1. Дали постои бесплатен ручек?2. Каде