Monthly Archives: April 2016

No Thumbnail

САКАМ КОЛОР ТЕЛЕВИЗОР, НЕЈЌУ ЦРНО-БЕЛ

26 април, 2016 Се подмсеваат на шарената револуција. Луѓе со шарена идеологија, кои во својот живот сменија триста ставови, табори и идеологии. Бивши комунистички бригадири кои водилките на Маркс и Енгелс ги заменија со цитати на Тодор Александров, Ванчо Михајлов. Му се дичат на Андон

No Thumbnail

Протест до целта

  Мартин Анастасовски 24.04.2016 Најавата на Претседателот на Р.М. дека ќе ги аболицира политичарите што се предмет на истрага на Специјалното јавно обвинителство беше последниот доказ дека напредокот на општеството под оваа влада нема да се помести од точката на тотална инерција која трае повеќе

No Thumbnail

ШАРЕНА РЕВОЛУЦИЈА

    Во минатата колумна напишав дека по се изгледа нам ни треба нов АСНОМ ако навистина сакаме да имаме држава. Настаните што деновиве поточно оваа недела ни се случуваат се повеќе барем мене ме уверуват дека ние не сме способни да најдеме институционално решение за кризата. Онаа „павлиха“ (словенечки израз за

No Thumbnail

ВО ВИЕНА КЕ СЕ ДОГОВАРА ЗА ЗБОГУВАЊЕ СО КОМУНИЗМОТ, ЗАТОА ЧУВАРИТЕ НА КОМУНИЗМОТ ТРЕБА ДА ОСТАНАТ ВО СКОПЈЕ

Злате Мирчевски 18.04.2016 Сега полека свајќам зошто овој процес оди волку долго а многу сум нестрплив за крај на се ова, нестрплив за конечна првада,правна држава,демократија. Нестрплив за се ова да не замине во друга лоша насока и друг непосакуван правец за сите нас,лош правец

No Thumbnail

ДАЛИ ЗАЕВ СО ДОКАЖАНИ КОДОШИ МОЖЕ ДА ИЗГРАДИ И СПОРОВЕДЕ СТРАТЕГИЈА ЗА РУШЕЊЕ НА ТОТАЛИТАРНИОТ СИСТЕМ

  Јордан Петровски 18.04.2016 ЕУ пак нуди преговори, таа понуда во јавноста предизвикува интерес и полемика. Посебно се полемизира со тоа дали Заев како представник на опозицијата треба да оди на преговорите и тука нема ништо спорно, опозицијата е составена од повеке партии и таква

No Thumbnail

ПОЧНА ДА ТЕЧЕ НИЗ НОГАВИЦИ И ПРЕКУ ОКЕАНОТ

Јордан Петровски 19.04.2016 Пред неколку неделе во мојот текст:  ШТО Е ПРИЧИНАТА ЗА АМНЕЗИЈА НА ЉУПЧО, ГРУЕВСКИ И ЗАЕВ  ШТО Е ПРИЧИНАТА ЗА АМНЕЗИЈА НА ЉУПЧО, ГРУЕВСКИ И ЗАЕВ ?? го обајвив  ОСМОТО -тука е “спорното” видео-продолжение во кое стана збор за “Граѓанските Здруженија”. Осмото продолжение како

No Thumbnail

ГЛУПЕРДА НА(Д) ГЛУПЕРДИТЕ

 16.06.2016 Во муабетите со најблискиот круг скопски пријатели, со кои повремено се слушам по Скајп, веќе извесно време повторувам дека настаните во изминативе година дена покажаа дека Чобанот и неговава банда се апсолутни цареви, тотални велемајстори, неверојатни генијалци за криминал и злосторнички активности против народот

No Thumbnail

ИВАНОВ-ГРОБАРОТ НА ДРЖАВА

14.04.2016 Која коинциденција! На 12-ти април Фридом Хаус го обајавува најновиот и најлош извештај за Македонија. Извештај во кој стрмно паѓаме во сите области, од владеење на правото до слободата на медиумите. Со тоа не само што се „усидривме“ како последна држава во Европа кога станува збор за сите овие принципи кои можеме

No Thumbnail

ПОЛИЦАЈЦИТЕ ВО ОВИЕ КРИЗНИ МОМЕНТИ МОРА ДА РАБОТАТ СПОРЕД СОВЕСТА А НЕ СПОРЕД ДИКАТОТ НА КРИМИНАЛЦИТЕ

  Полицајците треба да бидат свесни дека оваа лудило ке заврши. Груевски неможе да владе со сила долго време. Треба да се свесни дека утре по падат да Грујо ке има судски процеси и дека и тие полицајци, нивните старешини ке бидат дел од оние

No Thumbnail

“ПАРТИЗАНИТЕ НА ТЕМПО” ПОЧНАА ДА ГО НАПУШТААТ ЗАЕВ !!

КОМУЊАР НИКОГАШ НЕМОЖЕ ДА СТАНЕ ДЕМОКРАТ?   МОЕ ПОСЛЕДНО ОБРАЌАЊЕ ДО ЗОРАН ЗАЕВ     GORDANA POPSIMONOVA·THURSDAY, APRIL 7, 2016   Ти синоќа одлучи да ги бојкотираш изборите на петти јуни. И тоа е в ред, ти си лидерот на најголемата опозициска партија, ти си