Monthly Archives: March 2016

No Thumbnail

ШТО Е ПРИЧИНАТА ЗА АМНЕЗИЈА НА ЉУПЧО, ГРУЕВСКИ И ЗАЕВ ?? 9

ВИСТИНАТА ОСЛОБОДУВА, ЈА ВРАЌА МЕМОРИЈАТА И НАСМЕВКАТА     ПРИСЛУШКУВАНИ РАЗГОВОРИ ЗА КОИ ПОСТОЈАТ СЕРИОЗНИ ИНДИЦИИ ДЕКА НЕ СЕ ПРАДАДЕНИ НА СПЕЦИЈАЛНОТО ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО   Јордан Петровски02.04.2016   Овој текст ке го упатам и до Специјалото Јавно Обинителство, од причина што по мене постојат сериозни

No Thumbnail

ЉУБЕ КЕ ТРЕБА ДА ДОКАЖЕ ДЕКА МАКЕДОНИЈА МУ Е ПРЕД СЕ И НАД СЕ

 Јордан Петровски24.03.2016 Љубе ако навистина е патриот по цена и да се дознае вистината и за негивите нечесни дејаниа, за кои ке треба да понесе казна, ке проговори за криминалите, за предавствата во периодот 1998-2002 Ако Љубе продолжи да молчи, ке испрати јасна порака дека

No Thumbnail

АМ’Н БАТЕ НЕ МЕ БРАНИ!!

  Јордан Петровски27.03.2016 Со обајвуањето на материјалите од “ШПИОН” многу портали откриваат дека Илија Димовски бил користен како соработник од страна на Марјан Ефремов. Но најинтерес е Зоран Божиновски!! Еве дел од неговото интервју на Канал 77, дел врзан за Илија Димовски и “ШПИОН”  

No Thumbnail

ДАЛИ “АДУТ” БИЛ СЛЕДЕНО ЛИЦЕ ИЛИ БИЛ СОРАБОТНИК НА “УДБА”

  Јордан Петровски27.03.2016 Едно прашање кое до ден денеска не добило одговор. Прашање на кое ни комисијата за лустрација не даде одговор или можеби дала ама јас не сум го видел. Да потсетам дека Мане- Маноил Јаковлевски бил должен да поднесе изјава пред комисијата за

No Thumbnail

ВАНХАУТЕ УПАТИ ЈАСНА ПОРАКА ДO СДСМ ДЕКА И ТИЕ НЕСАКААТ СМЕНА НА СИСТЕМОТ

Јордан Петровски 25.03.2016   Ванхауте: Промена на режимот преку избори повеќе не е опција. Меѓународната поддршка е единствена алтернатива, а итно е потребно дејствување. Тоа дејствување треба да резултира во создавање на ад хок техничка влада за најмалку 2-3 години, време кое е неопходно за

No Thumbnail

ПОДМЕТНУВАЈКИ ЛАЖНИ КОДОШИ, ГРУЕВСКИ ГИ ЗАШТИТИ ВИСТНСКИТЕ КОДОШИ НА ШИШКОВ И ПОПОВСКИ

  Јордан Петровски24.03.2016 Да пишувам повторно за Ристо Шишков и Дане Поповски ма натера желбата да се дознае вистината за бескрупулозноста на УДБа. Да се дознае дека “лусрацијата” која ја спроведе Груевски небeше ништо друго туку лага, обид да се зачува Тоталитaрниот Комунистички систем бидејки

No Thumbnail

САМОСВЕСТА КАКО ПРОТИВОТРОВ ЗА СИСТЕМОТ

Пишува Душан Петровски 14-01-2013 Повиците против неутралноста од страна на Опозицијата не стивнуваат. Напротив, стануваат сѐ погласни и помилитантни. Мојата прва колумна на темата околу случувањата на 24.12.2012 год., „Секој против секого,“ остана непренесена, иако беше понудена на Мактел, каде што во тоа време почнаа

No Thumbnail

ВРВ НА ГРАДЕЖНОТО ЛУДИЛОТО НА ГРУИЦА МАЛИ !!

      Мост, градба која најдобро го отсликува владеењето на Грујо. Мост кој нема функција ама битно е реализиран е еден од стотиците чекори на преродбата и нормално, земена е некоја провизија инаку ако не била провизија во прашање мостот би ги спојувал двете

No Thumbnail

ШТО Е ПРИЧИНАТА ЗА АМНЕЗИЈА НА ЉУПЧО, ГРУЕВСКИ И ЗАЕВ ?? 8

Јордан Петровски   19.03.2016   Втората причина  за  моето убедување дека и Заев како и ЉуПчо и Груевски  се само епизодисти, најмени од Тајната Антимакедонска Идеолошка Полиција во театарската представа ПОВЕКЕПАРТИЗАМ, лежи во фактот што Заев  непрекинато повторува дека неговата битка и битката на СДСМ

No Thumbnail

КАКО СТAНАВМЕ СИТЕ СИРАЦИ!?

    17.03.2016 Тодор Пендаров Кога неодамна претседателот Ѓорге Иванов ( татко на нацијата) онака разгневен ни соопшти дека нас никој не не сака веднаш си помислев ете на, сега станавме и сираци. Ако до вчера како што во една друга пригода и не толку