Monthly Archives: February 2016

No Thumbnail

ШТО Е ПРИЧИНАТА ЗА АМНЕЗИЈА НА ЉУПЧО, ГРУЕВСКИ И ЗАЕВ ?? 5

Јордан Петровски27.02.2016 Заради причината што од разговорот со Државниот серетар, госпоѓата Аларова обавен на 27.10.2011 подолг период немав никакво известување за текот на постапката на 31.05 2012 година поднесов повторно ПОДНЕСОК: По неколку телефонски јавувања за да интервенирам за да добијам одговор, од судот, госпоѓата

No Thumbnail

ШТО Е ПРИЧИНАТА ЗА АМНЕЗИЈА НА ЉУПЧО, ГРУЕВСКИ И ЗАЕВ ?? 4

  Јордан Петровски26.02.2016 Откако беше отфрлена Кривичната пријава заради наводна релативна застареност до истражниот оддел на Основниот суд Скопје 1, уште на 20 февруари 2008 година, поднесов Предлог за Давање Согласност за Подигање на Обвинителен Акт, Без да се Спроведува Истрага против девет лица поранешни

No Thumbnail

ШТО Е ПРИЧИНАТА ЗА АМНЕЗИЈА НА ЉУПЧО, ГРУЕВСКИ И ЗАЕВ ?? 3

  Јордан Петровски21.02.2016 Делот на текстот во кој ке зборувам за амнезата на Груевски е посветен и за разголување вистинската улога на подржувачите на Груевски, кои подршката која му ја даваат на Груевски ја оправдуваат со тоа што ако падне Груевски ќе се врателе комунистите

No Thumbnail

СПЕЦИЈАЛЕН СУД-ЕДИНСТВЕНО РЕШЕНИЕ КОЕ КЕ ЈА ОТРГНЕ МАКЕДОНИЈА ОД КАНЏИТЕ НА ПОЛИЦИСКО

  Јордан Петровски 17.02.2016 Идеата за специјален суд сме ја промовирале уште во Јануари 2011 година, ако тогаш таа добила подршка немаше да дојде до ова. Можеби некој ке каже дека нашиот прењдлог бил Специјален суд за Лустрација, Лустрацијата требаше да ја демонтира Тајната Идеолошка

No Thumbnail

ДАЛИ МОЛКОТ НА ЉУПЧО Е ПОТВРДА НА НАПИШАНОТО ОД МЕНЕ ПРОЦЕНЕТЕ САМИ

Јордан Петровски 17.02.2016     На фан страната на ЉуПчо на дискусијата врзана за појаснувањата кои ги дава ЉуПчо за неговите соопштенија врзани за Хати Kостов и Специјалното Јавно Обинителство ги прикачив двата линка :ШТО Е ПРИЧИНАТА ЗА АМНЕЗИЈА НА ЉУПЧО, ГРУЕВСКИ И ЗАЕВ ?? 

No Thumbnail

ШТО Е ПРИЧИНАТА ЗА АМНЕЗИЈА НА ЉУПЧО, ГРУЕВСКИ И ЗАЕВ ?? 2

Јордан Петровски 16.02.2016   Во јуни 1996 година, добивам покана да се јавам во полиција во соба бр. 7, таму сум бил неколку пати, тоа е соба каде се врши препознавање на откраднати предмети. Бидејки ништо не ми беше откраднато а и заради тоа што

No Thumbnail

ШТО Е ПРИЧИНАТА ЗА АМНЕЗИЈА НА ЉУПЧО, ГРУЕВСКИ И ЗАЕВ ??

Јордан Петровски 15.02.2016 На почеток да дам малку појаснување за амнезијата. -Според Медилексон – медицински речник, амнезијата се дефинира како: Нарушување во меморијата составена од складирани информации со неколку различни времетраења, од минути до месеци и во спротивно на кратковременото губење на меморија се манифестира

No Thumbnail

ДА ОСВЕЖИМО ПАМТЕЊЕ НА “ДЕЧКА” ЗАРАДИ КОГА МТВ БЕШЕ ВИКАНА ЛАЖГОВИЗИЈА

Бранко Црвенковски во Бари 2006 година Јордан Петовски14.02.2016 Прочитав денеска една скисната чорба наречена “Спасувај се кој може! која е наменета за труење на разум. За да се утврди вистината кој, кога и како украл најмногу пари од Македонија ке мора да се спроведе истрага за

No Thumbnail

Грујо и Латас возат кон погрешната страна на историјата

    Пишува: Борис Камчев 13-02-2016 Еден од психолошки најпровокативните моменти за официјална Анкара во тековната конфронтација помеѓу Русија и Турција е неодамнешната посета на Москва на лидерот на курдската Демократска партија на народите, Селахатин Демирташ, по официјална покана на Владимир Путин. Во Турција, Демирташ

No Thumbnail

“ПОБЕДА” НА ГРУЕВСКИ КОЈА ВОДИ КОН ФОРМИРАЊЕ НА СПЕЦИЈАЛЕН СУД !?

13.02.2016 Одлуката на судот да нема притвор за ниту еден од осумината осомничени за кој СЈО побарало мерка притвор ке е пирова победа на Груевски ама не само на него туку и на тоталитарниот едноумен систем. Пораката која сака да ја испрати Груевски до нас