Monthly Archives: November 2015

No Thumbnail

ЈУГОНОСТАЛГИЧАРИВЕ, ДЕНЕШНИ “БОРЦИ” ЗА ДЕМОКРАТИЈА

29 ноември 2015Јордан Петровски Читајки им ги стартусиве на најгилемите борци против диктатурата на Грујо со честитки за 29 Ноември, роденденот на Југославија, се прашувам дали тие воопшто знаат што е демократија, дали тие воопшто живееле во таа Југославија по која денеска ронат крокодилски солзи

No Thumbnail

Стив Џобс: Последни зборови

  Јас го достигнав врвот на успехот во светот на бизнисот. Во очите на другите, мојот живот е олицетворение на успехот. Меѓутоа, освен работа, јас имав многу малку радости. На крајот, богатството е само еден факт од животот на кој сум навикнат. Во овој момент,

No Thumbnail

ДАЛИ СМЕЕ ДА МУ ВЕРУВАМЕ НА СДСМ??

  Јордан Петровски 03.10.2015 Фотографијата на Шекеринска со Драги Стојмановски Млекце, полковник на КОС и режисерот на “Сина Птица”, дел од драмолетка под името “ОПЕРА” напишана од воениот врв на ЈНА, ни праќа јасна порака што ке се слуува ако СДСМ дојде на власт!! Верушевски ке