Monthly Archives: July 2015

ЛУСТРИРАНИОТ СИЛЈАН АВРАМОВСКИ СЕУШТЕ ЗАМЕНИК ДИРЕКТОР ВО ДБК!!

Јордан Петровски 27.07.2015    Делегација на собраниската комисија за надзор во посета на УБКДелегација на собраниската комисија за надзор на работата на УБК ја посети Управата. Домаќини им беа директорот Љупчо Андоновски  и заменикот директор Сиљан Аврамовски. Пратениците им посочиле дека потребен е поголем надзор

No Thumbnail

НОВИ ДОКАЗИ ДЕКА ДРАГАН БОГДАНОВСКИ БИЛ СОРАБОТНИК НА УДБА

Јордан Петровски 25.07.2015 Дали внукот на Драган Богдановски, Звонко Станковски свесно вади документи со кои докажува дека Драган Богдановски бил соработник на УДБа или пак толку му сече. Еве ја најновата објава:   Еве ја страницата која ја објавил Звонко: Дали човек посветен на каузата

No Thumbnail

Интервју:„Црни“ го создадоа, а потоа сакаа и да го ликвидираат

02 септември 2011 09:44 Зошто Публика (прилогот на Дневник) не го објави интервјуто со Јордан Петровски, последниот македонски дисидент.Новинарката Ирена Радовановиќ, како дел од серијата текстови на тема лустрација во саботниот прилог на Дневник, во Канада го најде Јордан Петровски, еден од ретките луѓе во

No Thumbnail

ГЕНОТ АНТИЧКИ – ДУХОТ ПАЛАНЕЧКИ

По Тито тренди беше Бранко, по Бранко во мода влезе Љубчо, па ете чукна часот и за Грујо, ама изгледа и тој веќе не им е доволен на оние Македонци кои пред два дена, пред споменикот Воинот на коњ, со застрашувачки патос го прославија роденденот

CHE

Оваа ке биде споменик кој ке се гради на местото на кампот на “борците за враќање на демократијата и слободата”. Каков споменик таква слобода и демократија.      

IRI-ШТО НЕ ОБАЈВИЈА ГРУЈОВИТЕ МЕГАФОНИ

13.07.2015 Целото истражување на ИРИ  Macedonians Concerned About Economy, Political Stability; Support for Representative Democracy, Euro-Atlantic Integration Remains Strong. Ке пренесам од истражувањето неколку инересни а и битни резултaти кои ги издвоил Владимир Петрески, новинар со посериозен новиарски стаж.     55 отсто од граѓаните

НАЈЧЕВСКА ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА ПОДЛОСТА И БЕСКРУПУЛОЗНОСТА

  Јордан Петровски 10.07.2015 Во писаниево кое го нашкрабала вели дека Македонците имаат НАЈНЕКВАЛИТЕТНО ОБРАЗОВАНИЕ.   Ако ја погледнеме нејзината биографија ке видиме дека Најчевска е 35 години во образованието: -д-р Мирјана Најчевска, Редовен професор -Мирјана Најчевска, години на професионално ангажирање: Институтот за социолошки и

ДАЛИ ЗАЕВ Е НАИВЕН ИЛИ ДЕЛ ОД ГРАЃАНИТЕ НА МАКЕДОНИЈА ТОЈ ГИ СМЕТА ЗА НАИВНИ??

  ДАЛИ КЕ СЕ ПОТВРДИ ПРАВИЛОТО, КОМУЊАР НИКОГАШ НЕМОЖЕ ДА СТАНЕ ДЕМОКРАТ?   Јордан Петровски 04.07.2015 Многупати во своите обраќања председателот на СДСМ Заев, говори дека ке ја врати демокрартијата и слободата. Секогаш кога ке го слушнам тоа ветување на господинот Заев се прашувам дали