Monthly Archives: June 2015

No Thumbnail

ДИВЕРЗАНТИТЕ ПОВТОРНО ВО АКЦИЈА

РАСКОЛОТ ВО НАРОДНА Е НОВОСТ САМО ЗА МЛАДИТЕ Пишува Јордан Петровски 04-02-2012 Деновиве, како и обично, покрај моите контакти со припадници на останатите македонски партии, разговарав и со неколкумина членови на ВМРО НП. Во разговорите немаше ништо посебно, ништо ново. Сепак, разговорот со еден од

ДАЛИ ОВА Е УНИЈА НА МЛАДИ СИЛИ

Греувеки вели дека Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ брои 51.000 членови. Погледнета ги фотографииве на “делегатите”!!     Јас овдека негледам млади, гледам луѓе кои по се дојдени или  доведени да ја наполнат салата. 

No Thumbnail

МАКЕДОНИЈА МОРА ДА РАСЧИСТИ СО КОМУНИСТИЧКИОТ МOНСТРУМ-ТАЈНАТА ПОЛИЦИЈА

ИНТЕРВЈУ:ЈОРДАН ПЕТРОВСКИ, БОРЕЦ ЗА ЛУСТРАЦИЈА МАКЕДОНИЈА МОРА ДА РАСЧИСТИ СО КОМУНИСТИЧКИОТ МOНСТРУМ-ТАЈНАТА ПОЛИЦИЈА   Веќе десетина години трае борбата на можеби единствениот политички европски азилант од 21 век во Канада, Македонецот Јордан Петровски. Тој од Канада со години води спор против Љубомир Фрчкоски, обидувајќи се

No Thumbnail

СЕСТРАТА НА ЧЕРНОБИЛ – КОЈ И ЗОШТО УВЕЗУВА ОТРОВЕН ОТПАД ВО МАКЕДОНИЈА

Ниту едно официјално лице од македонското здравство до сега јавно го нема искоментирано огромниот раст на заболувања од канцер и разни типови на леукемии во последниве десет-петнаесет години кои однесоа животи на многу млади луѓе и деца. Ниту збор не сме слушнале и за галопирачкиот

No Thumbnail

ПИЗДА

Пичка, тоа е полов орган, а пизда е карактерна особина! Оваа славна реплика на Раде Шербеџија во филмот Вариола Вера веднаш ми падна на памет кога ја чув триесетиосмата бомба на опозицијата во која се објави разговорот меѓу премиерот на РМ и неговиот коалиционен партнер

No Thumbnail

Зона на економска измама

Одлуката на Владата од 2007 година за тетовската слободна економска зона ги оживеа надежите за намалување на невработеноста во овој дел од земјата. Сепак, прашањето е што навистина се случи со тендерската постапка и кој всушност стои зад компанијата која го доби тендерот како концесионер