Monthly Archives: March 2015

No Thumbnail

ЧМАРКО КРАЛЕ ПОРТОКАЛЕ И ЦРНА АХМЕТИ АРАПИНА

Оваа е првата колумна на Сашо за КОТЛЕ. Решивме заради актуелниове случувања да ја преобјавиме:   Трон ми квачи Чмарко Крале Портокале ми квачи така до седум години, па расрдил секој со секого, завадил народа своего и сестра на брата очи ископала, брат брата си

No Thumbnail

ОД МАКЕДОНИЈА ГИТ ИЛИ АПЧЕ ЦИЈАНИД

Лажеше, лажеше и на крајот долажа. За разлика од мнозинството од неговото гласачко стадо, Груевски е потполно свесен дека е политички мртов за сите времиња. Тоа го покажува секојдневно, со говорот на телото и изразот на лицето за време на своите јавни настапи кога пробува

No Thumbnail

БРИСЕЛСКИТЕ СЛУЧУВАЊА

Почируван Господин Фуле, Макфакс | 03:11, 02 Окт 2011 Случувањата од минатата недела на панел дискусијата „Silencing the Press“ се последица на погрешната политика на ЕУ кон Македонија. Имено, за изминативе дваесет години, Еворпската Заедница не изврши притисок врз ниедна власт во Македонија да раскине

No Thumbnail

ЛУТ СУМ И ОВА СРАЊЕ НЕМА ДА ГО ТРПАМ ПОВЕЌЕ

Нема да ви зборувам за тоа колку е ситуацијата лоша. Сите знаете дека е лоша. Ама има и такви кои не знаат, а не знаат зашто уредниците и водечките луѓе на таканаречениот национален сервис и останатите национални телевизии кои се под целосна контрола на власта,

No Thumbnail

ПРИДОНЕСОТ НА МИРКА ЗА ЗАЧУВУВАЊЕ НА ТОАТАЛИТАРИЗМОТ ОД УРЕДНИКУВАЊЕТО НА ГЛАСИЛОТО НА УДБА “ПУЛС” ПА ДО ДЕНЕСКА !!

Јордан Петровски 15.12.2013 Мирка говори за човекови права, зборува дека таа била репресирана ама го одбегна главното, од кого била репресирана, по која линија на работа на УДБа или СДБ е ОБРАБОТУВАНА? Дали е Предходна Обработка или е Оперативна Обработка? Употребата на тајната полиција во

No Thumbnail

ШТО ВИДОВТЕ НА МИТИНГОТ?”СЕ ЗА МАКЕДОНИЈА”-ВМРО ИЛИ “МАКЕДОНИЈА Е СЕ ШТО ИМАММЕ”-СКЈ

Македонија под сеништето на пучот Пишува Димитар Димитров 18-03-2015 Веќе трета година Македонија живеe под сеништето на пучот. На два пати (на 24 декември 2012 и на 31 јануари 2о15) официјално се објави пред светот дека во РМ е откриен и спречен пуч во обид.

No Thumbnail

Падот на Николае Антиквизаторот

  Објавил: ВББ на 28 декември 2012      Николае во помладите денови Со Револуцијата, која избувна во доцниот декември, соборен е еден од последните диктатори во Европа. Неговото име е Николае, а презимето му е Чаушеску. Настаните се одвиваа пред точно 23 години во

No Thumbnail

ЗИГ ХАЈЛ ГРУЈО! ПАНЦИРЕН ЕЛЕК ЗА ЗАЕВ!

Нема повеќе дилеми. Груевски е подготвен да плати многу висока цена во обид да си ја спаси кожата. Неговата неспособност да ја признае сопствената вина и одговорност за длабоката криза во која западна земјава по сите основи, како и неспособноста на неговите министри да го

No Thumbnail

СТАВРЕВСКИ И ЈАНКУЛОВСКА ПРОТИВ СЕЉАЦИТЕ ДПМНЕОВЦИ

И Ставревски им рече на некои од своите вмровци: СЕЉАК, КОПИЛЕ, ЛИГУШ, ПРЕКУ КУР МИ Е, ЌЕ МУ ЕБАМ МАТЕР… Внимателно го слушав овој последниот тајно снимен телефонски разговор меѓу министерката Јанкуловска и министерот Ставревски, во кој од неговата уста беа изговорени сите овие звучни

No Thumbnail

ЈОВЕ, БИТКАТА 1997 ПРОТИВ БУГАРШТИНАТА Е МЕСТЕНКА НА УДБА !! 1

Јордан Петровски02.03.2015 Да го напишам текстов ме предизвика Јове со овие две изјави:   …во времето кога ние се боревме против бугарофлитите на нашата партија. Изјави кои неможат да одат заедно! Ке дам мало потсетување на причините за борбата против бугарофилите која Јове ја споменува.