Monthly Archives: January 2015

No Thumbnail

ЕЕЕЕХ, ЦРНИ ЗАЕВ

  Ех Заев, црни Заев, додека се женираше пред целата јавност со твоите бомби, Боксерот пак ти го начука. Те кутна на ефтин боксерски штос: Кој прв бие, тој ќе добие! Како бе црни Заев не ти дојде памет по првиот нокаут од Боксерот, кога

No Thumbnail

ВО ПРЕДВЕЧЕРИЕТО НА ВТОРАТА НЕДЕЛА ОД ШТРАЈКОТ НА ПРОСВЕТНИТЕ РАБОТНИЦИ

Отворено писмо до Министерството за необразование  околу штрајкот, контра штрајкот, чаушите во министерството и СННН (синдикатот за необразование, ненаука и некултура). Свесен сум дека ова мое писмо кај многу медиуми нема да види бел ден ама ги разбирам. Знам дека голем дел новинари, главни уредници-мои

No Thumbnail

Со катализатор од Водно до месечината

Се вртиме самите околу себе во вителот на лудоста, а сите велат дека забрзуваме*   Чоколадо и Мерцедес    25/01/2015  Што всушност значи, кога целата владина пропагандна машинерија предводена од премиерот, ќе ни соопшти дека Македонија годинава ќе оствари највисока стапка на раст на БДП

No Thumbnail

ЛУЃЕТО-КОКОШКИ И ГОВНАРСКИТЕ (ДВО)ЦЕВКИ

Слепата верба во авторитетот и власта е најопасниот непријател на вистината! – рече Алберт Ајнштај и умре. Мислам, не умре веднаш откако тоа го рече, ама така е зборот. Не сум тип кој сака да цитира туѓи мисли. Оти кога постојано кажуваш туѓи мисли, немаш

No Thumbnail

Новата реалност на Русија

Свет Борис Камчев За Русија, новата година започна неславно. Со понатамошен пад на рубљата, инфлација, цени на нафтата под 50 долари барел и веројатна економска криза. Ова се некои од симптомите на мамурлакот од кој Русите ќе се будат до крајот на јануари. А потоа

No Thumbnail

КАКВА ДРЖАВА- ТАКВИ МЕДИУМИ!

Објавена на  06 септември 2010 Македонија е држава со медиуми кои се движат од делумно до целосно контролирани и медиуми кои се (зло)употребуваат во функција на корупцијата и организираниот криминал. Тоа не е случајно, туку е цел процес, кој бил смислен на времето, а сега

No Thumbnail

КРИМИНАЛОТ НА ГРУЕВСКИ И ФАМИЛИЈАТА 2 !!??

Ајде подлабоко во бунарот да го видите леглото на милионите во Скопје 2014 Прес конференција, СДСМПетре Шилегов, портпаролСкопје, 18.01.2015 год. Почитувани, Министерството за култура напиша долго соопштение, вообичаено кога немааат аргументи, полно со навреди и напади. Ама во зборовите во 32-та реда, избегнаа бројки. Нема

No Thumbnail

КАКВА ДРЖАВА- ТАКВИ МЕДИУМИ!

Објавена на  06 септември 2010 Македонија е држава со медиуми кои се движат од делумно до целосно контролирани и медиуми кои се (зло)употребуваат во функција на корупцијата и организираниот криминал. Тоа не е случајно, туку е цел процес, кој бил смислен на времето, а сега

No Thumbnail

КРИМИНАЛОТ НА ГРУЕВСКИ И ФАМИЛИЈАТА !!??

  Отворивме бунар без дно, видете што правеле во Скопје 2014! Прес конференција, СДСМПетре Шилегов, портпаролСкопје, 17.01.2015 год. Почитувани граѓани, 2014 заврши. Се прават пресметки, анализи, на повеќе полиња како поминала годината па ред е да се погледне и во скопското камено поле Проектот Скопје

No Thumbnail

СИТЕЛ И КОКОШ АНЕЛ

  Значи нема поголеми курнази и шегобијци од новинарите во Сител. Левиот бубрег за малце ќе ми откажеше од смеење кога ги видов истопорени со транспарентите во раце „И јас сум Шарли“. Нормален човек, кој живее овде и кому му е позната уредувачката политика на