Monthly Archives: December 2014

No Thumbnail

ПО ФИЗИЧКАТА ЛИКВИДАЦИЈА НА ШИШКОВ, ОБИД ЗА “УБИСТВО” НА ДЕЛОТО ЗА КАУЗАТА НА ШИШКОВ

Одговор на текстот под наслов:   Кој ги убива денес Шишкови и зошто?   чиј автор е Бранко Героски Текстов ке го започнам со едно ВАЖНО објаснување упатено до Героски. Клетвите, Метлите и Кантите се орадија со кои маалските алапачи или се бранат или ја докажуваат вината

No Thumbnail

СТУДЕНСКИОТ ПЛЕНУМ ПРОМОВИРА РЕВОЛУЦИЈА НА УМОТ !!

Стефан Видиков, студент по филозофија 25.12.2014 Секоја генерација на студенти во Македонија се соочувала со свои проблеми и ним им се спротивставувала на свој сопствен начин. Во овој момент важно е да се напомене дека студентскиот активизам ниту започна, а најверојатно ниту ќе заврши со

No Thumbnail

НА СЕКОЈА ЛАГА И СЕ КРАТКИ НОЗЕТЕ ПА ТАКА И НА ЛАГИТЕ НА ЕДЕН ОД “УБИЈЦИТЕ” НА РИСТО ШИШКОВ

Иван Бабановски: Не. ПОО “Табакера” БЕШЕ ВО НАДЛЕЖНОСТ НА МОЈОТ СЕКТОР КОЈ ГО РАКОВОДЕВ, НО СО РИСТО ШИШКОВ ИМАВ ПРИЈАТЕЛСКИ ОДНОСИ ПРЕКУ БРАНКО ВАРОШЛИЈА. ПОО “ТАБАКЕРА” е досие кое е отврено на 09.09.1975 година и е заведено под број 6407.   Бабан не работел на

No Thumbnail

ПРЕРОДБАТА ГИ ЈАДЕ СВОИТЕ ГЛУМЦИ

Преродбата почна да ги јаде и своите деца. Своите уметници. Своите глумци. Не можеше ни да се очекува нешто друго. Преродбата никогаш и не била за народот и неговото добро. И сега, оние кои до вчера клечеа по цркви и се молеа за долговечноста на

No Thumbnail

ПРЕРОДБАТА ГИ ЈАДЕ СВОИТЕ ГЛУМЦИ

Преродбата почна да ги јаде и своите деца. Своите уметници. Своите глумци. Не можеше ни да се очекува нешто друго. Преродбата никогаш и не била за народот и неговото добро. И сега, оние кои до вчера клечеа по цркви и се молеа за долговечноста на

No Thumbnail

СИНАТА ЛАДА ГО ДЕМАНТИРА БОГОЕСКИ, СООБРАЌАЈКАТА НА МИЈАЛКОВ НЕ Е НЕСРЕЌЕН СЛУЧАЈ!!

   2014-12-24 Јордан ПетровскиЧовек кој од глава до петици е творба на идеолишката комуњарска тајна полиција,недава вакво интервју така од што му се кефнало, посебно кога споменува теми кои на прв поглед немаат врска со пресудата, намерно не велам обвинението !! Текстов ке го започнам

No Thumbnail

УБИЈЦИТЕ НА РИСТО И ВАСИЛ ШИШКОВИ СЕ НЕКАЗНЕТИ БЛАГОДАРЕЈКИ НА ГРУЕВСКИ

Читам колку многу крокодилски солзи пролеаа Грујовите мегафони за судбинете на Ристо и Васил Шишкови. Читам ама никаде не сретнав да споменат кој е вистинскиот виновник, никако да споменат зошто виновникот е неказнет. Судбината на Ристо ја кроела УДБа, а со тоа и траумите на

No Thumbnail

УДБА ГИ РАБОТИ БУГАРИТЕ КАКО БАВЧА !!!

Како го гледа и доживува Пандета Ефтимов, дописничката на бугарската тв Скат-Марија Цветкова Панде Евтимов е рядко срещана личност, патриот, отдаден на България. Не мисля, че има по-умен човек от него не само в Преспанския край, но и в цяла България Духът му е войводски,

No Thumbnail

КОИ СЕ ОПЕРАТИВНИТЕ ПОЗИЦИИ-КОДОШИТЕ НА УДБА ОД АВСТРАЛИЈА: “ОКЕАН”, “АЛЕKСАНДАР”, “АНДОН”

Гледам денеска најголеми подржувачи на Владиката Петер и “целовитоста” на МПЦ-ОА се членовите на ДПМНЕ, поточно на ДПМНЕ СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЌ. Моето тврдење да не биде само манипулација еве малку документи. Документи со кои сакам членовите на ДПМНЕ СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЌ да ги потсетам и да им

No Thumbnail

УШТЕ НЕ ЗНААТ И НЕ ИМ Е ГАЈЛЕ, АМА ЌЕ ПОБЕДИМЕ!

  Студентскиот протест помина, власта остана на своето. Иако оние од горе, светците на ДПМНЕ најавуваа дека ќе почекаат нивниот предлог универзитетите да го разгледаат пред да се донесе некое решение за екстерното, по којзнае кој пат излажаа. Ден или два пред истекот на рокот