Monthly Archives: October 2014

No Thumbnail

СТОЈМЕНОВ САКАШЕ ДА БИДЕ ПРЕМИЕР ВО ВЛАДАТА НА ЦРВЕНКОВСКИ!

…Преку еден мој роднина, на негово барање имав неколку пати видувања со таткото на Бранко Црвенковски. Тој се понуди да посредува во разговорите со син му, кои одеа во следнава насока: во случај новоформираната партија да преземе дел од пратениците и ако се формира нова

No Thumbnail

БОМБАТА НА ЗАЕВ ВО ФАСАДАТА НА ГРУЈО

Во очекување Заев да ја фрли долгонајавуваната бомба која треба да го разбуца режимот на грујовците, гранатирана е зградата на владата. Нафрка чичка-новата барокна фасада на Грујо. Сега си мислам: Да не не го разбравме добро Заев. Кога рече има бомба, да не мислеше токму

No Thumbnail

ПОЛИЦИЈА И ПОЛИТИКА

ИЛИЈА МАКСИМОВСКИ И последната дилема дали дирекцијата за безбедност и контраразузнавање, под покритието на тековната – трансформација, можеби нешто и работи паѓа во вода. Македонската јавност по којзнае кој пат беше потресена од информацијата, но и дирекно од најновата експлозија, поставена дури и во дворот

No Thumbnail

ЉУБЧО ГЕОРГИЕВСКИ Е „УСВОЕНО ДЕТЕ“ НА УДБА!

Пишува Владимир Костовски 28.11.2011 Улогата на тајните служби во политичкиот живот на секоја држава е голема или потенцијално голема. Во Македонија и во нејзниот живот како федеративна република во Југославија и потоа како независна држава, била огромна. Тие не само што го осмислиле и оддржувале

No Thumbnail

Мерси Љубчо

24/10/2014  И така лека полека, се расветлува една од најголемите политички гротески изведена пред десетина години во хотелот Панорама, во сценариo на Љубчо Георгиевски и Никола Груевски со наслов „Нож во грб„ Во овие две декади на плуралистичка Македонија, постоеле неколку политички заткулисни игри помеѓу

No Thumbnail

НЕ СУМ УМРЕН, КОЈ ВЕ ЕБЕ – СЕКС ДРОГА И РОКЕНРОЛ!

Пред четири години последен пат глумев во една театарска претстава. Тоа беше Грев или Шприцер на сцената на мојот матичен театар. Играв една епизодна улога (Јоцо Бугар) која ја направив со ќеф и беше доста забележителна. Оттогаш ниту еднаш не бев поделен во некоја друга

No Thumbnail

ЧИИ СЕ ДЕЦАТА НА УДБА???

Јордан Петровски 27.12.2011   Томислав Чокревски, знае кој од пратениците се “трудни до заби”, знае кои новинари се во брак со идеолошката тајна полиција, но не сакаше да каже !!!!!! Следствено на тоа мора да знае кои се и децата на УДБа во новинарскава фела.

No Thumbnail

ТАЧИ ВОЈВОДА – АХМЕТИ ДПМНЕОВСКИ НАДВОЈВОДА!

Јордан Петровски 11-10-2011 Published in Изгреј Зора 2 Ова предавство кое го врши деновиве Владата на Грујовистичката банда не може и не смее да остане неказнето!!! Кога ќе замине од  власт Груевски, а притоа нема да се врати на власт Црвенковски, тогаш злосторниците мора да бидат

No Thumbnail

ЖЕНАТА СО ТЕСТИСИ КО ДИЊИ

Се собрале жените во еден град и вака рекле: Седиме неонадени со години, зашто мажите наши се нон-стоп во некоја војна и дома не се прибираат! И така венееме без секс во најубавите години од животот, а децата наши растат без своите татковци! Од некоја,