Monthly Archives: August 2014

No Thumbnail

ВЕРУВАМ ВО НАЦИОНАЛНИОТ ИМУНИТЕТ НА МАКЕДОНЕЦОТ

Академик Иван Катарџиев (73 ) е еден од основоположниците на македонската историска наука. Се смета за веројатно најдобриот познавач на збиднувањата од крајот на минатиот и од првата половина од овој век и за експерт за прашањата врзани со Внатрешната македонска револуционерна организација. Од неодамна

No Thumbnail

ЕУ И ЗАДАВА СЕРИОЗЕН УДАР НА РУСИЈА !!!

RUSSIAN THREAT TO TRIGGER LNG TERMINALS CONSTRUCTIONAnalysis Economic and geopolitical aggression of Russia makes European countries start gas supplies diversification projects. It is subject to the Baltic countries, as well as the Black Sea region. Lithuania became the first Baltic country standing a good chance to diversify

Copy of РЕВИДИРАНИ СТАЉИНИСТИ, ВАНЧОМИХАЛОВИСТИ И АНАРХО ЛИБЕРАЛИ ЈА „ДЕМОКРАТИЗИРАА“ И „ОСАМОСТОЈУВАА“ МАКЕДОНИЈА I

Пишува Јордан Петровски „Ревидирањето“ на лица е специјалитет на комунистичката инквизиција. На македонско тло, за прв пат овој метод бил применет почнувајќи во 1948. год. за време на таканаречениот период на Информбиривците кои биле испраѓани на на Гoли Оток. Бидејќи методов се покажал како многу

Copy of РЕВИДИРАНИ СТАЉИНИСТИ, ВАНЧОМИХАЛОВИСТИ И АНАРХО ЛИБЕРАЛИ ЈА „ДЕМОКРАТИЗИРАА“ И „ОСАМОСТОЈУВАА“ МАКЕДОНИЈА II

Пишува Јордан Петровски „Ревидирањето“ на лица е специјалитет на комунистичката инквизиција. На македонско тло, за прв пат овој метод бил применет почнувајќи во 1948. год. за време на таканаречениот период на Информбиривците кои биле испраѓани на на Гoли Оток. Бидејќи методов се покажал како многу

No Thumbnail

ИЗГРЕЈ ЗОРА НА СЛОБОДАТА БРОЈ 3

Котле ви ја обозможува целокупната содржина на ИЗГРЕЈ ЗОРА НА СЛОБОДАТА БРОЈ 3ПРЕВЗЕМИ ОВДЕ (PDF ФОРМАТ) Импресум Главен уредник Владимир Костовски Соработници: Јордан Петровски Душан Петровски Петар Петровски Шакале С. Костадиновски – Шулц Александар М Издава Комитет за демократизација на Република Македонија

No Thumbnail

ИЗГРЕЈ ЗОРА НА СЛОБОДАТА БРОЈ 2

Котле ви ја обозможува целокупната содржина на ИЗГРЕЈ ЗОРА НА СЛОБОДАТА БРОЈ 2 ПРЕВЗЕМИ ОВДЕ (PDF ФОРМАТ) Импресум Главен уредник Владимир Костовски Соработници: Јордан Петровски Душан Петровски Петар Петровски Шакале С. Костадиновски – Шулц Александар М Издава Комитет за демократизација на Република Македонија

No Thumbnail

КОТЛЕ – HOSTPAPA

Еве го КОТЛЕ после месец и кусур повторно да ви понуди информации и форум каде што ке можете да продискутирате за одредени теми. Свесни сме дека дискусии по обичај нема да има многу … Но да објаснам што е причината што КОТЛЕ го немаше волку

No Thumbnail

ЛУСТРАЦИЈА ЗА НАЦИОНАЛНО ПОМИРУВАЊЕ

Сон за новото македонско општество пишуваат Дане Поповски и Јордан Петровски (Групација на Ветерани Дисиденти при Комитетот за Демократизација на Република Македонија)   Клучно за македонската Лустрацијата за Народно помирување е конечно да го исклучи анитмакедонскиот елемент од управителството на државата. Значи, да се откријат

РЕВИДИРАНИ СТАЉИНИСТИ, ВАНЧОМИХАЛОВИСТИ И АНАРХО ЛИБЕРАЛИ ЈА „ДЕМОКРАТИЗИРАА“ И „ОСАМОСТОЈУВАА“ МАКЕДОНИЈА I

Пишува Јордан Петровски 28.082014 „Ревидирањето“ на лица е специјалитет на комунистичката инквизиција. На македонско тло, за прв пат овој метод бил применет почнувајќи во 1948. год. за време на таканаречениот период на Информбиривците кои биле испраѓани на на Гoли Оток. Бидејќи методов се покажал како