Category Archives: Вести

ЈАВЕН ПОВИК ДО РАЛФ БРЕТ , АМБАСАДОРОТ НА ОБСЕ

ДА ИЗЛЕЗЕ ОД НЕГОВАТА КАНЦЕЛАРИЈА И ДА ЈА СОГЛЕДА ВИСТИНСКАТА СОСТОЈБА ВО МАКЕДОНСКИТЕ СУДОВИ !!! СКРОМНО И ЛИЧНО, ПО ПОВОД 50 – ГОДИШНИНАТА ОД ОСНОВАЊЕТО НА УСТАВНИОТ СУД НА МАКЕДОНИЈА И НЕГОВАТА ИЗЈАВА ДЕКА „ НЕПРОСТРАСНОТО И НЕЗАВИСНОТО СУДСТВО„ ГИ ШТИТИ ГРАЃАНИТЕ„ , ЈАВНО ГО

No Thumbnail

И УНИВЕРЗИТЕТОТ ВО МАЛА РЕЧИЦА БЕШЕ ТАКАНАРЕЧЕН !!!

ВМРО-ДПМНЕ со остра осуда на ТАКАНАРЕЧЕНОТО „прогласување на Илирида „ВМРО-ДПМНЕ најостро го осудува така нареченото прогласување на Илирида. Овие настани, направени од одамна истрошени и маргинални политичари се груб и лош обид за сопствена промоција на штета на меѓусебното почитување и разбирање помеѓу граѓаните“, се

ЗАЕДНИЧКИТЕ АМБАСАДИ ПАТ КОН РЕАЛИЗАЦИЈА НА ВТОРИОТ ДЕЛ ОД РЕФЕРЕНДУМСКОТО ПРАШАЊЕ!!??

Кога договорот за заеднички амбасади помеѓу Македонија и Србија ке се погледне од фактот што амбасадата значи екстерторијалнист, односно тоа е простор на државата која е представена. Значи делењето на просторот на амбасадите помеѓу Македонија и Србија ќе го отвори прашањето на екстериторијалноста на просторот

No Thumbnail

Зеколи: Идеологија на интегративците за “мноштво идентитети“!

Поврзано со бранoт апсење во Косово, Албанија, белким сега е соодветен момент да владите на овие две земји достават барање до ОБСЕ за започнување на процедура на преименување на нивните мисии во Приштина и Тирана во Мисии за Набљудување на Прелевање (OSCE Spillover Mission). Токму

No Thumbnail

НОВИ ДОСТРЕЛИ НА ПУТИНОВОТО ПОИМАЊЕ НА ДЕМОКРАТИЈА

Путин му ја украл идеата на која можеби и докторирал Сашо Орданoски, имено Орданоски пред некоја година предлагаше власта да издава одобрение кои може да биде приклучен на интернет. Путин малку ја модификувал идеата. Russia enacts ‘draconian’ law for bloggers and online media Russia’s parliament

No Thumbnail

БЕЛГРАД ГО ПРЕВЗЕМА ВОДСТВОТО ВО РЕГИОНОТ?

BEOGRAD PREUZIMA VODSTVO U REGIJI? Nakon sastanka u Berlinu Hrvatska gubi ulogu lidera ·        AFP/CROPIX Autor Augistin Palokaj Političari i diplomati analiziraju poruke sastanka čelnika zemalja regije koji je sazvala kancelarka Angela Merkel Summit o Zapadnom Balkanu, održan u petak u Berlinu, dužnosnici

No Thumbnail

ЕУ И ЗАДАВА СЕРИОЗЕН УДАР НА РУСИЈА !!!

RUSSIAN THREAT TO TRIGGER LNG TERMINALS CONSTRUCTIONAnalysis Economic and geopolitical aggression of Russia makes European countries start gas supplies diversification projects. It is subject to the Baltic countries, as well as the Black Sea region. Lithuania became the first Baltic country standing a good chance to diversify

No Thumbnail

КОТЛЕ – HOSTPAPA

Еве го КОТЛЕ после месец и кусур повторно да ви понуди информации и форум каде што ке можете да продискутирате за одредени теми. Свесни сме дека дискусии по обичај нема да има многу … Но да објаснам што е причината што КОТЛЕ го немаше волку