Category Archives: Вести

No Thumbnail

Секуловска го продолжува серијалот на лаги

Хроника на политички прогони: Лустрација на Слободан Богоески Од: Биљана Секуловска 12:31 pm – 9 July 2020   Серијал на НОВА за лустрацијата- следува сведоштвото на Слободан Богоески, првиот директор на Службата за државна безбедност. Еден од методите на тие времиња, меѓу што спаѓа и

No Thumbnail

ристо

risto Jordan <iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fhranaivino%2Fvideos%2F2560431097551560%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe> <iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fhranaivino%2Fvideos%2F2560431097551560%2F&show_text=1&width=560″ width=”560″ height=”520″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media” allowFullScreen=”true”></iframe>

No Thumbnail

КОЈ И ЗОШТО СЕ ПЛАШИ ОД ВОВЕДУВАЊЕТО НА МНОЗИНСКИОТ ИЗБОРЕН МОДЕЛ

Јордан Петровски 12.08.2019Проблемите со функционирањето, поточно нефунционирањето, на парламентот во исполнување на својата уставна улога – почитување на изборните резултати и обврска на партиите на исполнување на предизборните ветувања кои со сета жестина избија на виделина после изборите 2016 година, почнувајки од опструкциите на работата

No Thumbnail

ГЕРОСКИ ЗА РЕЖИМОТ НА ГРУЕВСКИ

        Врз основа на кои параметри го изградил Героски а и Милчин уверувањето за владеењето на Груевски дека е фашистичко?? Со кој власт/режим правеле споредба ?? Со оној на Црвенковски?? Со оној пред 1991 година? Нивниот суд е донесен врз основа на нивниот

No Thumbnail

Хероината на револуцијата под сомнеж

  Корупциска афера во Северна Македонија Хероината на револуцијата под сомнеж Пишува Кено Версек Montag, 19.08.2019   19:59 UhrБеше сметана за симбол во борбата против корупција, сега истражителот Катица Јанева самата изгледа дека е вмешана во проминентен случај на уцена. Зошто оваа афера задева тежок

No Thumbnail

ВИСТИНСКАТА УЛОГА НА ГЕРОСКИ ВО ОБЕЛОДЕНУВАЊЕТО НА „РЕКЕТ“ ИЛИ ИМПЕРИЈАТА ГО ВОЗВРАЌА УДАРОТ!!

Читајки ја порката на Героски до ФРИКИ и Кики: Јавна порака до Фрики и Кики – еве што треба да сторите во следните 48 часа! Ве молам, што побрзо обратете му се на вашиот шеф Зоран Заев, но и на јавниот обвинител. Помогнете и на

No Thumbnail

“границата на Грција завршува во Куманово”

        Dame Chkatroski 5 hrs Нова Демократија ,Грција и Северна Македонија После секоја политичка крупна одлука во овие две земји на човек може само да му се изнуди насмевка.Ништо во овие две земји неможе да изненади доколку ви е познат менталитетот на овие

No Thumbnail

ПОЛЕМИКА :МАРЈАНОВИЌ ВС РИСТЕВСКА, „ЗА“ ПРОТИВ „БОЈКОТИРАМ“

Писмо од таборот ,,ЗА” што ќе ги замисли и активистите на #Бојкотирам September 24, 2018 “Два дена потоа” или Отворено писмо до моите сограѓани и пријатели од #Бојкотирам Не господа. Немам намера да ве навредувам. Понижувам. Денунцирам. Плукам. Не. За мене тоа е под секое

No Thumbnail

АМАН АПАСИЕВ ДОСТА НИ Е ОД ВАШИТЕ ЦРВЕНИ РЕВОЛУЦИИ

  Сега се виновни Фрчко и компанија, 1990 беа виновни Колишевски и компанија, 1968 против црвената буржоазија (од големата слобода и демократија несмеа да кажат дека тоа е Тито и неговата компанија). И секогаш така , винивен е некој поединец а тоа што НИКАДЕ левичарството

No Thumbnail

ТРАМП

Почитуван  Да се опишат проблемите, кршењето на човековите права и слободи на Макеонците само за период од завршувањето на ВСВ па до денска, перид на комунистичката власт, ке треба да напишам стотици страници но ценејки го вашето време ке се обидам тоа да го сторам