Category Archives: УДБА

No Thumbnail

„БУГАРСКА АМБАСАДА“, СЕ УШТЕ НЕРАСЧИСТЕНА ИНТИРГА 1

  ОСВРТ: 20 ГОДИНИ ОД „ПОЛИЦИЈА И ПОЛИТИКА“ „БУГАРСКА АМБАСАДА“, СЕ УШТЕ НЕРАСЧИСТЕНА ИНТИРГА   Пишува Душан Петровски 28.05.2018Повеќе од една година веќе светската јавност е сведок на ловот на вештерки општо познат под името „Рашагејт“. Според легендата, оваа таканаречена афера се темели на недокажаните

No Thumbnail

БУГАРСКА АМБАСАДА“, СЕ УШТЕ НЕРАСЧИСТЕНА ИНТИРГА 2

  Несомнено, прогласувањето на повеќепартизмот во 1990 година створи услови на врвот на македонската политичка сцена да избие партијата ВМРО-ДПМНЕ. Причината за овој развој на настаните треба да е доволно јасна благодарение на понудените извадоци од записите на Брајлсфорд дека името ВМРО отсекогаш било синоним

No Thumbnail

БУГАРСКА АМБАСАДА“, СЕ УШТЕ НЕРАСЧИСТЕНА ИНТИРГА 3

Во разговорот во поголема мерка потврдени се сознанијата и податоците поради кои беше заведен, а исто така Петровски ги прифати контактите со ДБК, поради што предлагам да се дерегистрира од ПО, бидејќи нема основ за понатамошен оперативен третман.[xix] Има еден интересен детал што не е

No Thumbnail

ПАДНА ДЕМОКРАТСКАТА И НЕИДЕОЛОШКОПАРТИСКАТА МАСКА И НА МЕТАМОРФОЗИС

Јордан Петровски 02.05.2018 Многупати досега сум напишал дека една од причините зошто ЕУ и САД не реагираат соодветно кога предлагаат мерки како Македонија да излезе од кризата, како причина сум наведувал дека тоа се должи на нивното непознавање на ситуацијата. Поточно заради извештаите кои од

No Thumbnail

СВИРКАЧИТЕ ЛАЗАРЕВСКИ И КОСТОВСКИ, ПАТРИОТИ ИЛИ ЧУВАРИ НА ТОТАЛИТАРНИОТ КОМУНИСТИЧКИ СИСТЕМ??

Додека граѓаните, посебно Македонците не се ослободат од комунистичкиот менталитет неможе да направи никаква промена на комунистичкиот систем кој остана нешепнат и после „демократизацијата“ на Р. Македонија со воведувањето на повекепартизмот и „осамостојувањето“!! И пред некој да го обвини САД, ЕУ или концептот на демократија

No Thumbnail

ТИТИЌИ МАЛИ ВАШАТА МАЛОГРАЃАНШТИНА НЕМОЖЕТЕ ДА ЈА СОКРИЕТЕ СО ВАШИТЕ ТИТУЛИ И ЗВАЊА

Пред некој ден еден пријател ми испрти интересен материјал врзан за мојот текст   СУДНИОТ ЧАС Е БЛИЗУ, КОМУЊАРИ ВИ НЕМА СПАС И НА ВАС И НА ВАШИОТ СИСТЕМ , велам интересен бидејки онаа што го прочитав ако не ги погледнев имињата ке мислев дека е оговарање зад

No Thumbnail

КОДОШИТЕ НЕ КОДОШЕЛЕ ГРАТИС-ОД КОИ ПАРИ БИЛЕ ПЛАЌАНИ

Како увод во мојот текст ке цитирам дел од текстот на Оливера Војновска објавен во октомври 2010 година во  УТРИНСКИ ВЕСНИК   КОДОШИТЕ НЕ КОДОШЕЛЕ ГРАТИС Најпрво со „пациентот“ се правеле контакти на пониско ниво. Тој се скенирал подолго времеОливера Војновска Пари, станови, автомобили, викендички,

No Thumbnail

СПАСИТЕЛИ САМО ЧИИ??

01.07.2010 “НИКОЈ НЕМА ПРАВО ДА ПРЕГОВАРА ЗА МОЕТО ИМЕ!” – гласи слоганот на ММДЧП од Канада. Многу убав слоган и што е најважно со патриотски тон. Но, кога ќе се гребне малку подлабоко за да се видат активностите на носителот на идејата, веднаш се доведува

No Thumbnail

заев

тој рече Заев: Ми велат дека јас сум на ред за атентат 06/11/2017   Безбедносни аналитичари го предупредиле македонскиот премиер Зоран Заев на ризик од атентат. Ова го изјави Заев во интервју за црногорското радио „Антена М“. -Сега некои аналитичари околу мене велат дека сега си

No Thumbnail

ИЗВЕШТАЈ ОД ПОСЕТАТА НА ПЕТАТА УПРАВА ОД КОМИСИЈАТА ЗА РЕФОРМИ ВО УБК

    Котле дојде до документ/записник за посетата на комисијата за реформи на УБК на просториите на Петата Управа!   ЗАПИСНИК ОД ПОСЕТАТА НА ДРАГИОТ ДРУГАР СИЛЈАН НА ПЕТАТА УПРАВА Во просторијата влегува  Другарот Силјан, препознатлив со своите мустаќи ала Сталин за да изврши инспекција