Category Archives: УДБА

No Thumbnail

Naturists at nude beach at Leysdown in Kent in England

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus rutrum, libero id imperdiet elementum, nunc quam gravida mi, vehicula euismod magna lacus ornare mauris. Proin euismod scelerisque risus. Vivamus imperdiet hendrerit ornare. Phasellus dapibus imperdiet nibh, nec sagittis odio condimentum sed. Phasellus dignissim, massa nec ornare fermentum, ligula massa varius dolor, a interdum nisl purus eu magna.

No Thumbnail

Службена тајна 4дел

Ispitivanje Radomira Markovića vođeno je od aprila do juna 2001. godine… Marković je otkrio i dosta informacija o Službi, naročito iz vremena kada je na čelu bio Jovica Stanišić. Objašnjavajući način na koji je Služba organizovala ubistva i sprečavala istrage, o Radovanu Stojčiću Badži, Željku

No Thumbnail

Службена тајна 2дел

“Dešavalo se, u vreme dok sam ja tamo bio, da prisustvujem kao nevidljivi svedok i vrlo veselim događajima, proslavama itd, ali se događalo da se, kažem, na mojim ušima čovek šlogira ili da čovek umre, da prisustvujete najpotresnijim scenama u jednoj kući, da to sačuvate

No Thumbnail

Службена тајна 1дел

Službena tajna, epizoda prva Zoran Stijović, dugogodišnji operativac Resora državne bezbednosti (RDB): Delo i uloga i mesto u službi bezbednosti, ne samo posle 5. oktobra 2000. nego i do 5. oktobra, predstavlja, nećete mi zameriti ako kažem, jednu septičku jamu, o kojoj priča, o tome,

No Thumbnail

Од херои и убијци до херои и кукавици

Предраг Димитровски 16.11.2018 / 19:00     Чудна „еволуција“ доживуваат Македонците во изминатите не цели стотина години. Без многу должење, како првичен репер може да послужи делото на македонскиот Американец, Стојан Христов, насловено како „Херои и убијци“, објавено во 1935 година, што пред извесно време

No Thumbnail

ПРИТВОРОТ НА ЧАВКОВ НАЈАВЕН ОД САШЕ ПОЛИКЛИНИКО

Во оваа Северна Маќедоња многу случајности. Те прснала цевка од парно и ги поплавила трите битни предмети „ИМПЕРИЈА“ , „ШПИОН“  и „ТРИСТА“, те полиГЛОТАТА од Муртино случајно прави лапсус, за на крај врвното антимакедонско партлаче да објави текст стар скоро три месеци и да не

No Thumbnail

ОЗНА БИЛА ПОДБУЦНУВАЧ ЗА ОДЕЊЕ НА СОЛУН !!

Јордан Петровски 15.01.2019 За да се разјаснат случувањата познати под името Бунтот или Настаните на Калето 1945 година, односно Крвава коледа, ќе мора да се направи една хронологија на настаните: – Смената на Шарло Шаторов !Причина за смената на Шарло Шаторов:    – Наметнувањето на

No Thumbnail

БИЛ ЈАНКОВЦИ

Во куќата пожарот секогаш избива одвнатре, ама се гаси однадвор!Државата ја „зафаќа пожар“ кога во неа ке се воспостави диктатура, односно недемократски, комунистички систем. Диктатурата како и пожарот е востпоставена одвнатре на државата!Значи диктатурата треба да се гаси однадвор. Да не бидам погрешно разбран тоа

No Thumbnail

КОЈ Е РЕИНКАРНАЦИЈАТА НА ЖИКА ЛАЗИЋ

Потикнувањето на братоубиствената војна помеѓу Македонците  било оружје кое го употребувале сите поробувачи на Македонија. за да го уништат секое движење за ослободување на Македонија.Нема да одам подалеку во историјата бидејки тоа не е тема на ова видео. Видеово, односно серијалов е врзан за случувањата 

No Thumbnail

ДИВЕРЗАНТИТЕ ПОВТОРНО ВО АКЦИЈА

    РАСКОЛОТ ВО НАРОДНА Е НОВОСТ САМО ЗА МЛАДИТЕ    Пишува Јордан Петровски   Деновиве, како и обично, покрај моите контакти со припадници на останатите македонски партии, разговарав и со неколкумина членови на ВМРО НП. Во разговорите немаше ништо посебно, ништо ново. Сепак, разговорот