Category Archives: Лустрација

ЛУСТРАЦИЈА ПРОТИВ ЛИЦЕМЕРИЕТО

Патот до немерен просперитет Пишува Душан Петровски „Лицемерие душо… сите така работиме, сѐ зад кулиси…“ Лицемерието е антитеза на искреноста, а, искреноста, пак е функција на довербата. Довербата е потребна за просперитетот на едно општество. Без доверба не може да функционира слободниот пазар. Општеството може

No Thumbnail

НОВОТО ИМЕ ДА СЕ ВНЕСЕ И ВО УСТАВОТ МОЖЕ ЛЕСНО И ЛЕГАЛНО ДА СЕ ПОНИШТИ!!

  Jордан Петровски 16.04.2018 Заев и СДСМ, Мицковски и ВМРО ДПМНЕ,  според пресуда на Судот за Човекови Права во Стразбур а на која се повикува Венецијанска комисија, треба да бидат свесни дека првата влада на Р. Македонија која ке застане во одбрана на Македонските интереси

No Thumbnail

ПРОСВЕТЛУВАЊЕ СО МРАЧНИ БОИ

Чиј грев е поголем: на Фрчкоски или на лустраторите? Веројатно никој не можел ниту да претпостави дека лустраторите ќе бараат врапчиња. Едни, за да им јават на некои, на пример, во кои досиеја точно може да се види дека еден поранешен министер за внатрешни работи

No Thumbnail

ЏАБИР ДЕРАЛА, НЕГАТОР НА ЗЛОСТОРИТЕ НА КОМУНИЗМОТ

Јордан и Душан Петровски 13.11.2017 Кога ке се прочита текст полн со перфидни манипулации и замена на тези—а сѐ со цел одбрана на комунистичкиот систем во Македонија, и чиј автор е водечка личност на НВО кое се декларира како заштитник на човекови права и слободи—станува

No Thumbnail

ЛАГИТЕ И МАНИПУЛАЦИИТЕ ЕДИНСТВЕНИ АРГУМЕНТИ НА ТРИЧКОВСКИ И НЕГОВИТЕ ОБОЖАВАТЕЛИ

Јордан Петровски 10.01.2017   На крај на умот не ми е да бранам некого а најмалку Томе Аџиев!! Но заради вистината, заради двојните аршини на чуварите на Тоталитарниот антимакедонски комунистички систем со кој мерат и сечат при утврдување на вината морам да реагирам. Секако со

No Thumbnail

АКО НЕ БЕШЕ ФОНДАЦИЈАТА СОРОС ГРУЕВСКИ НИКОГАШ НЕМАШЕ ДА ДОЈДЕ НА ВЛАСТ

Јордан Петровски 08.01.2017 Како и обично во Македонија секогаш се “пука” во погрешна мета, а тоа секогаш се прави за да се сокрие вистината за причнините за проблемот за кој се зборува, проблемот кој е актуелен. Во случајов АНТИМАКЕДОНСКОТО и АНТИДЕМОКРАТСКОТО делување на Тајната полиција

No Thumbnail

СЕ ПОШЕГУВАЛО МАГАРЕТО НА ЗАЈАКАТ ПА И НАЈЧЕВСКА НА КАРАКАМИШЕВА

Јордан Петровски 22.12.2016 Се јави Мирјана Најчевска, жената која ја носи можеби најголемата вина за Рамковниот договор, за појавата на Груевски и фамилијата и за неговото десетгодишно владеење. Во своето обрашање на фејс бук повикува на лустрација ама само за периодот на владеење на Груевски. Повод

No Thumbnail

СЕ ПОШЕГУВАЛО МАГАРЕТО НА ЗАЈАКОТ ПА СЕ ПОШЕГУВА И НАЈЧЕВСКА НА КАРАКАМИШЕВА

  Јордан Петровски 22.12.2016 Се јави Мирјана Најчевска, жената која ја носи можеби најголемата вина за Рамковниот договор, за појавата на Груевски и фамилијата и за неговото десетгодишно владеење. Во своето обрашање на фејс бук повикува на лустрација ама само за периодот на владеење на Груевски.

No Thumbnail

Побитно е да ги најдеме кодошите по независноста

Автор: Дарко Јаневски 04.02.2011 Лустрацијата не успеа, зашто целта беше да се заштитат тие што по 1991 година работеа на остварување на вториот дел на референдумското прашање „со право да стапи во идниот сојуз на суверените држави на Југославија“. Сегашната лустрација треба да ја демаскира

No Thumbnail

Зошто нема и нема да има лустрација!!

Овој мој стар текст го преобјавувам за да укажам што ке се случи со ветувањето на Заев за враќање на слободата и демократијата. Без да се суди на Глигоров и Црвенковски и нивните пулени, Фрчковски, Богоевски, Верушевски, Аврамовски, …. ке нема ни С од слобода