Category Archives: Колумни

No Thumbnail

ЗОШТО СЕ УБИВААТ МАЛЕРДОНЦИТЕ

Во Малердонија се пука, се растура. И се гине вистински. Како тргнало од април годинава до сега, секој месец се случува двојно убиство, обично зачинето со самоубиство на оној што претходно убил двајца. Оние кои убиваа, а потоа се самоубиваа претежно беа отфрлени љубовници, ама

No Thumbnail

Copy of ПЕДЕРААНАТА ОД ФИФА, МЕСИ И АРИЕВЦИТЕ

  Светското првенство во фудбал кое е веќе зад нас пак ги потврди  мудрите пророчки зборови на поранешниот англиски голгетер Гери Линекер: Фудбалот е игра во која секогаш победуваат Германците! Со маестрален среден ред во кој царуваше Швајнштајгер, со феноменалниот крилен напаѓач Милер кој според

No Thumbnail

ПЕДЕРААНАТА ОД ФИФА, МЕСИ И АРИЕВЦИТЕ

  Светското првенство во фудбал кое е веќе зад нас пак ги потврди  мудрите пророчки зборови на поранешниот англиски голгетер Гери Линекер: Фудбалот е игра во која секогаш победуваат Германците! Со маестрален среден ред во кој царуваше Швајнштајгер, со феноменалниот крилен напаѓач Милер кој според

No Thumbnail

ЛИСТЕРИЈА ЕБОЛА И НАЕБОЛА

             Ние Македонците и без ебола сме наебола. Еболата кај нас не мора да доаѓа. Ич не ѝ треба тој луксуз со сите патни трошоци. Македонците и онака се во хистерија од бактеријата листерија. Ја најдоа во вакумираните сувомеснатите производи

No Thumbnail

ЛЕТ ВО МЕСТО

Македонското современо општество тапка во место. Што не е ништо ново за сите кои од поодамна ги гледаат работите во нивната суштина. Новa е само смрдеата што сега веќе убива, а која ја континуирано ја продуцираат полициско-партиските-олигархиски центри што се создадоа непосредно пред и на

No Thumbnail

КОЛАПС НА СОЦИЈАЛ – ДЕМОКРАТИЈАТА

Кога почнаа да паѓаат берзите во текот на 2008 година, светската, а особено македонската левица, побрзаа да прогласат крај на капитализмот. Вината исклучиво се префрли на грбот на алчните капиталисти и банкарите со нивните преголеми плати и бонуси. Медиумите ликуваа околу растечките тиражи на Капиталот

No Thumbnail

ДИКТАТУРА НА ФРИКОВИТЕ

07.03.2011 Во овие денови на апсурд во државата Македонија ништо повеќе не изгледа нормално, доколку сте, секако, еден од несудените 600 илјади гледачи и поддржувачи на А1. Од екранот се редат бесмислени тврдења, „анализи“, дебели лаги, автентични и политички трансвестити, журналистички бруки и предизборен отпад,

No Thumbnail

ЛАЖНИТЕ ПРОСЛАВИ НА ЛАЖНАТА НЕЗАВИСНОСТ

12.09.2010 Некој константно и темелно брише секаква автентична трага од автентичните борци. Некој константно ја релативизира независноста на државата. Зошто? Многу едноставно – за да си ја избрише нечистата совест и (денес) лошата меморија дека во клучното време тој или тие биле на спротивната страна

No Thumbnail

ЦРВЕНАТА БУРЖОАЗИЈА 2

 05 септември 2010   По доброволното предавање на власта од страна на шутракот (Љ.Г.) на гробарот (Б.Ц.) во 2002, сега црвената буржоазија имаше една главна задача во рамките на стратегијата. Како, имено, да се остане што подалеку од членство во ЕУ, ама тоа да не се

No Thumbnail

ЦРВЕНАТА БУРЖОАЗИЈА 1

30.08.2010 Го пуштија шутракот на власт во 1998-ма, откако преку странски канали го компромитираа уште претходно, со базичен договор: Не не чепкај нас, а ти кради колку што можеш. Деал? Деал, море, и тоа како! Во 2002-та сега пак тој и’ порача на Црвената Буржоазија: