Category Archives: Ексклузив

No Thumbnail

Треска

  Каде што даночникот жнее, Албанецот ја прибира плевата. Жандармеријата, којашто е воглавно составена од невработени разбојници, по правило наоѓа за сходно да прави спогодби со сите значајни ајдуци. Мудрото село го следи истиот курс. За извесна годишна сума албански главатар се обврзува да штити

No Thumbnail

ЗБОГУМ ЗАЕВ, ПОРАЧУВА ВЛАДЕ МИЛЧИН

  Јордан Петровски 03.03.2018 Досега Црвениот Кардинал, прекарот за Суслов, секогаш успевал да излезе како победник во дворските игри околу тронот на СКМ ПДП, односно СДСМ!! Победувал затоа што секогаш говорел и правел онаа што и било во полза на Тајната Комунистичка Идеолошка Полиција во

No Thumbnail

ПОДАНИЧКИОТ, СОРАБОТНИЧКИОТ МЕНТАЛИТЕТ

Деновиве прочитав неколку текста кои најубааво го отсликаа менталитетот на македончето и тоа е причината да го напишам овој текст.Првин ке ја споменам одата напишана од професорката Мимоза Ристова а посветена на специјалната обвинителка Фатиме Фетаи со наслов Правдата што извира од очите на Фатиме Фетаи

No Thumbnail

ДРУГАРИ МЕНТАЛНИ КОМУНИСТИ, ДЕРАЛА, ИРДАНСОСКИ, ГЕОСКИ , ТРИЧКОВСКИБЕЗ СЛОБОДА НЕМА ДЕМОКРАТИЈА!

Кога ке се прочита текст полн со перфидни манипулации и замена на тези–а се со цел одбрана на комунистичкиот систем во Македонија–и чиј автор е водечка личност на НВО кое се декларира како заштитник на човекови права и слободи, станува јасно како ден зошто Македонија

No Thumbnail

МИЛЧИН „УВРЕЂЕН И ИЗНЕНАЂЕН“ ОД ЗОРАН ЗАЕВ ИЛИ ЦРВЕНИОТ КАРДИНАЛ МОЖEБИ СОГЛЕДА, (ВО ШТО НЕ ВЕРУВАМ) КАКВО ЧУДОВИШТЕ ОДГЛЕДА ЗА ОВИЕ 25 ГОДИНИ СО ПАРИТЕ НА СОPОC

  Владимир Милчин ФБ статус 09.12,2017   ВРАТИ СЕ ДОМА, ЗАЕВ, ВРЕМЕТО СИ ЛЕТА! Наумив да исчекам со писмово да помине празников, но откако те видов седнат до поглаварот кој нема ништо заедничко со духовноста на Климент Охридски, побрзав да ти се обратам јавно пред

No Thumbnail

РЕФОРМИТЕ НА ВЛАДАТА НА ЗАЕВ СЕ СВЕДУВААТ НА , СЕ КЕ БИДЕ ИСТО САМО ГРУЕВСКИ КЕ ГО НЕМА!!

    Изјавите на луѓето од Комисијата за спроведување на Реформи во судството, луѓето кои се ново избрани да ја раководат Тајната Плиција, односно УБК како и луѓето избрани како советниците на премиерот Заев по прашање на безбедноста ме натера да го напишам овој текст.

No Thumbnail

КОДОШИТЕ НЕ КОДОШЕЛЕ ГРАТИС, ТОГАШ ОД КОИ ПАРИ БИЛЕ ПЛАЌАНИ?!

  Пишуваат Јордан и Душан Петровски 03.12.2017 Како увод во овој текст ќе цитираме дел од текстот на Оливера Војновска објавен во октомври 2010 година во „ УТРИНСКИ ВЕСНИК“   КОДОШИТЕ НЕ КОДОШЕЛЕ ГРАТИС Најпрво со „пациентот“ се правеле контакти на пониско ниво. Тој се скенирал подолго

No Thumbnail

КОДОШИТЕ НЕ КОДОШЕЛЕ ГРАТИС, ТОГАШ ОД КОИ ПАРИ БИЛЕ ПЛАЌАНИ?!

  Пишуваат Јордан и Душан Петровски 03.12.2017 Како увод во овој текст ќе цитираме дел од текстот на Оливера Војновска објавен во октомври 2010 година во „ УТРИНСКИ ВЕСНИК“   КОДОШИТЕ НЕ КОДОШЕЛЕ ГРАТИС Најпрво со „пациентот“ се правеле контакти на пониско ниво. Тој се скенирал подолго

No Thumbnail

АКО БЕШЕ ЖИВ ДРАГАН БОГДАНОВСКИ КЕ ВИКНЕШЕ „А’МН БАТА СТОЛЕ НЕ МЕ БРАНИ!

Реакција на колумна на Стојан Андов: Богдановски работеше против ВМРО како соработник на УДБА До „Фокус“ пристигна реакција од Јордан Петровски од Канада на текстот на Стојан Андов „Зошто Драган Богдановски беше против кратенката ВМРО во името новата партија?“ објавен во нашиот неделник бр. 1151,