Category Archives: Ексклузив

БРИСЕЛСКИТЕ СЛУЧУВАЊА !!

Да ги потсетам читателите на писмото кое донесе промена во однесувањето на ЕУ и на господинот Фуле. Писмо после кое СОРОСОИДНАТА банда во Македонија ја изгуби подршката од ЕУ, писмо кое ги откри лагите на Милчин и неговите Црвени Кмери. Писмото го преобјавувам за да

No Thumbnail

УШТЕ РОБУВАМЕ НА СТАРИТЕ ПОДЕЛБИ

27.06.2005 Неодамна промовираната книга „Се за Македонија” којашто содржи документи и писма на Тодор Александров и ВМРО во периодот 1919 – 1924 година ја разбранува јавноста, а се јавија и досегашните суверени толкувачи на нашето минато. Со авторот на зборникот, историчарот д-р Зоран Тодоровски се

No Thumbnail

ВЕРУВАМ ВО НАЦИОНАЛНИОТ ИМУНИТЕТ НА МАКЕДОНЕЦОТ

Академик Иван Катарџиев (73 ) е еден од основоположниците на македонската историска наука. Се смета за веројатно најдобриот познавач на збиднувањата од крајот на минатиот и од првата половина од овој век и за експерт за прашањата врзани со Внатрешната македонска револуционерна организација. Од неодамна

РЕВИДИРАНИ СТАЉИНИСТИ, ВАНЧОМИХАЛОВИСТИ И АНАРХО ЛИБЕРАЛИ ЈА „ДЕМОКРАТИЗИРАА“ И „ОСАМОСТОЈУВАА“ МАКЕДОНИЈА I

Пишува Јордан Петровски 28.082014 „Ревидирањето“ на лица е специјалитет на комунистичката инквизиција. На македонско тло, за прв пат овој метод бил применет почнувајќи во 1948. год. за време на таканаречениот период на Информбиривците кои биле испраѓани на на Гoли Оток. Бидејќи методов се покажал како

РЕВИДИРАНИ СТАЉИНИСТИ, ВАНЧОМИХАЛОВИСТИ И АНАРХО ЛИБЕРАЛИ ЈА „ДЕМОКРАТИЗИРАА“ И „ОСАМОСТОЈУВАА“ МАКЕДОНИЈА II

Пишува Јордан Петровски „Ревидирањето“ на лица е специјалитет на комунистичката инквизиција. На македонско тло, за прв пат овој метод бил применет почнувајќи во 1948. год. за време на таканаречениот период на Информбиривците кои биле испраѓани на на Гoли Оток. Бидејќи методов се покажал како многу

No Thumbnail

ПРИКАЗНАТА ЗА ПАТЕШЕСТВИЕТО НА ВАНЕ ЦВЕТАНОВ ВО САД

Пишува Јордан Петровски 10-12-2011   Кога пред извесно време почнаа до мене да допираат гласините кои ги пласира Ване Цветанов дека јас, односно, ние, Групацијата на Ветерани Дисиденти, сме го оставиле на цедило, бидејќи бил излажан од мене да дојде во САД, долго време се