Category Archives: Ексклузив

No Thumbnail

ДАЛИ ВОЈВОДАТА ИМА ДОВОЛНО КОМРПОМИТИРАЧКИ МАТЕРИЈАЛ ЗА ГРУЕВСКИ

Да ве потсетиме на едно интервју на ЉуПчо. Поточно сакам да го прашам ЉуПчо кога ке го испони ветувањето дадено во август 2012 година.Би замолил некој кој му е близок на ЉуПчо, да му го посочи текстов на ЉуПчо да го прочита и ако собере храброст ЉуПчо

No Thumbnail

СТОЈАНЧЕ ЗА ИЗБОРИТЕ 2011 ПЛАНИРАЛ ДА ПОТРОШИ СКОРО 13 МИЛИОНИ ЕВРА, ОД КАДЕ ПАРИТЕ??

25.03.2011 ОСНОВЕН ТРОШКОВНИК ЗА ИЗБОРИ ( За политичката патија Достоинство)     1.       Трошоците се планирани за периодот од формирањето на партијата до денот на одржување на изборите 2.       Трошоците се наведени по ставки во прилогот Табела За организирање и исполнување на кампања согласно предвидените

No Thumbnail

ЗА ДА НЕ НИ СЕ ПОВТОРУВА 1945, ’91, ’98, ’06, ’16… МОРА ДА СЕ ПРЕБРОИМЕ

Јордан Петровски 20.10.2019 За да не ни се повторува 1945, 1991, 1998, 2006, 2016 година, ке мора да се преброиме за да утврдиме кои се мнозинство во Македонија: дали ФЕДЕРАЛИСТИТЕ-ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТИТЕ или СУВЕРЕНИСТИТЕ!!Најлесен и најсигурен начин за да се преброиме се изборите кои се закажани за 12.04.2020. 

No Thumbnail

КАКВО ОБЕДИНУВАЊЕ Е МОЖНО

ЈорданПетровски 17.02.2020 Во ова предвечерје на избори кои конечно ги прифати Заев, од сите страни доаѓаат повици за обединување. По мое видување ниту еден од овие повици не е искрен. А, не е искрен затоа што не посочува околу што би трабело да се обединиме.

No Thumbnail

ДАЛИ ЈО КЕ ПОКРЕНЕ ОБВИНЕНИЕ ПРОТИВ ЗАЕВ ЗА „НЕПРОПИСНО ОДНЕСУВАЊЕ“ -ЛАЖЕЊЕ ВО ЈАВНА СЛУЖБА

Судење му се заканува на Борис Џонсон Судија во Судот во Вестминстер денеска одлучи дека Џонсон, поранешен министер за надворешни работи на Велика Британија, мора да одговори на наводите дека извршил три прекршоци за непрописно однесување во јавна служба. Тоа се однесува на тврдењата кои

No Thumbnail

РЕПУБЛИЧКИОТ ЈАВЕН ОБВИНИТЕЛ ПОД ИТНО МОРА ДА БАРА ПРИТВОР ЗА ЗАЕВ

Јордан Петровски 25.07.2018 Дали Републичкиот Јавен Обинител во оваа изјава на Заев не препознава повик на рушење на Устав и Уставен поредок.     Крајно време е Републичкиот Јабвен Обинител да застане на браникот на Уставот и Уставниот поредок додека не стане предоцна па да се

No Thumbnail

РЕФОРМА НА УБК МАЛО МОРГЕН

ЈорданПетровски 27.06.2018 За да ги разбијам лажните надежи на граѓаните дека Заев ке ги исполни условите кои се дадени од ЕУ за давање датум за почеток на преговорите за влез во ЕУ во јуни 2019 година ке пренесам заклучоци на Изврпниот совет на Собранието на

No Thumbnail

ПИСМО ДО ЕВРОКОМЕСАРОТ ХАН- АНГЛИСКА ВЕРЗИЈА

Досега не практикувавме да ја објавуваме преписката на Комитетот со еврокомесарот Хан, но оваа последно писмо кое утринава веке е на работната маса на господинот Хан ке го објавиме заради важноста на моментот за Македонија. Во идните недела, две ке ја објавиме целата наша преписка

No Thumbnail

ДАНЕ ПОПОВСКИ: ИСКРАТА НА МАКЕДОНСКОТО ДВИЖЕЊЕ

Пишуваат Јордан и Душан Петровски 6.6.2018 година Замина од овој свет војводата Дане Поповски, носителот на искрата на македонската идеја низ најтемните денови на македонскиот народ. Кога немало каде да се бега, и кога предавањето во борбата за слободна Македонија значело сигурен прогон од службите